.

.

söndag 8 september 2013

Boktitel

som kanske måste ändras och ingenting vettigt har jag gjort idag.


Igår var det officiell invigning av barnens nya skola, så då var vi självklart där. Det är en häftig känsla att få vara med om något sådant, det händer ju inte särskilt ofta. Så här såg det ut när en mängd ballonger släpptes iväg över den gamla skolan för att säga hej då till det gamla och välkommen till det nya. Det var mäktigt!Efter det hade vi fest med goda vänner. Det blev mycket prat och många goda skratt. Gott för själen.

Idag har jag legat i solen och läst tidningar och bara slöat. Fast man behöver sådana dagar också då och då. Under tiden har jag också funderat på ny titel på mitt första manus, det ser ut som om det kommer ut en bok med en liknande titel i december. Hur lika får titlar vara utan att det är något problem? Jag gillar ju verkligen min titel och den passar perfekt till manuset, jag tycker att boktiteln är jätteviktig och vill verkligen hitta en som passar perfekt. Det finns massor av engelska som fungerar bra, men på svenska faller de ofta platt. Jag funderar i alla fall, då är jag förberedd om det behövs.

6 kommentarer:

 1. Tampas med samma problem rörande titlar just nu. Det är manus 3 det gäller. Lite knepigt när man tycker man hittat den rätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy vad det är svårt! Särskilt när man har levt med en titel väldigt länge, då hör den ju ihop med manuset. Lycka till med din!

   Radera
 2. Ja vad jobbigt. Vissa titlar sitter ju så bra. Tråkigt då om nån annan hinner först. Hoppas det löser sig med din.

  Häftigt med ballongerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är supertrist! Jag gillar verkligen min titel och så hinner någon annan före. Jag hoppas också att det går att lösa.
   Ballongerna var verkligen häftiga tillsammans med musiken. En härlig nystart!

   Radera
 3. Kan det funka med en undertext kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att det går att lösa, jag vet inte riktigt hur lika titlarna är.

   Radera