.

.

torsdag 19 september 2013

Att gestalta

när man skriver har varit något som jagat mig länge nu. Redigeringen av manus nummer två har gått långsamt eftersom jag har haft svårt att komma vidare. Att gestalta är något man måste träna på. Mycket. Och ibland vet jag inte ens skillnaden på att berätta och att gestalta. För faktum är att när man berättar så gestaltar man faktiskt. Fast det man brukar mena med gestaltning är att gå djupare in i texten, låta läsaren känna upplevelsen och se den framför sig.


Nu SKA jag lära mig det här så bra det bara går. Jag hittade den här lektionen i ämnet som jag bara måste dela med mig av. Den gav mig den hjälp jag behövde just nu och en tydligare känsla för hur gestaltning ser ut. Nu är jag så redo att sätta igång. Vilken lättnad.

10 kommentarer:

 1. Jag tror att du förstår, hör av dig annars.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag förstår, men ibland så är det svårt att praktisera sin kunskap. Jag tenderar att berätta men kämpar med att gestalta mer. Kram!

   Radera
 2. Heja dig, Anneli, du kommer att fixa det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag är envis och ska lösa det!

   Radera
 3. En berättelse behöver en gestaltning som fångar läsarens intresse. En berättelse kan berättas på så många sätt utan att bli intressant. Det är gestaltningen som gör den intressant och läsvärd.Man kan ju skriva en berättelse utan att förmedla någonting förutom just berättelsen. Men allt det vet du ju redan! Ta ut svängarna helt enkelt!
  Jag hoppas att du får till det!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det! Jag tar ut svängarna så mycket jag kan.
   Kram!

   Radera
 4. Skriv, bara skriv från hjärtat! Låt fingrarna flöda på tangentbordet så kommer allt av sig självt! När du känner skrivglädjen då blir det bra. Lycka Till!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Så tänker jag också, men kraven ligger lite högre än så. Jag hoppas att jag kan nå ända fram till slut.
   Kramar!

   Radera
 5. Var hittar du alla dina videos och fina ord/budskap som du lägger upp? Du kan väl blogga om det någon dag. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Videos hittar jag oftast på youtube och övrigt hittar jag på google. Allt finns där. :)

   Radera