.

.

söndag 22 september 2013

Hjärtat i halsgropen

när jag trodde att allt det jag jobbat med idag försvunnit. Ingen trevlig känsla! Men maken, min datorängel, hittade en version på ett helt annat ställe. Vilken lättnad, annars hade många tankar och ord försvunnit.


Jag har jobbat med mitt andra manus en hel del i helgen. Gestaltningens gåta är något jag fortfarande funderar på och försöker utveckla i manuset, men även andra saker ändras och finslipas. Och så de där irriterande småfelen som aldrig tycks ta slut.

Skrivinspiration idag. Mycket spännande och rofyllt att lyssna på. Om att se till att något går riktigt fel för sin huvudkaraktär.I morgon är det måndag och arbetsveckan sätter igång igen. Härligt!

10 kommentarer:

 1. Vilken mardröm! Du har väl en backup!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Det var när jag skulle göra backup som något gick fel. Jag är glad att det slutade bra.
   Kramar!

   Radera
 2. Åh, vilken tur att det kom tillrätta! :-D
  Jag förstår att det hade varit katastrof annars.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är så glad över det. Flera timmars arbete vill man inte gärna förlora.
   Kramar!

   Radera
 3. Åh fy! Vilken tur att ni hittade dokumentet!
  Vilka bra filmer om gestaltning du la upp, det finna massor att lära =) Kämpa vidare!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det var så skönt! Det är inte kul alls att förlora flera timmars hårt arbete.
   Jag gillar också filmen.
   Kram!

   Radera
 4. Gulp! Vilken mardröm att bli av med viktiga dokument. Tur att din man kunde hitta det igen. Gestaltning är A och O i en text. Jag hittar ständigt ställen där jag berättar istället för att visa. Men ju mer man tränar desto bättre blir man. Heja :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hejjarop! Ja, det är verkligen en mardröm att förlora flera timmars arbete. Jag är glad över att det inte blev så. Jag som alltid är så noga med backup och det var dessutom när jag skulle göra backup som något gick snett. Gestaltningen är verkligen viktig, men vad är gestaltning, det är vad jag söker efter. Jag tycker att det är en fin linje mellan att berätta och att gestalta.Träning är verkligen det bästa sättet att bli bättre när man skriver. :)

   Radera
 5. Urk vad vidrigt. Det är ju för att inte behöva uppleva det där som man ska spara på många ställen. Tur att maken fixade det hela.

  Och hurra för dig Anneli, som kämpar på med gestaltningen. En betydligt större författare än jag sa en gång, att det är de där som ger sig den på att jobba fram texter, de beundrar hon mest. Och jag håller med. Så just nu beundrar jag din envishet och vilja att få grepp om gestaltningen. Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte kul alls! Jag sparar varje dag, men just den här gången gick något fel när jag sparade.

   Tack snälla du för uppmuntran! Jag vill verkligen att mina manus ska bli så bra som det är möjligt. Envisheten har tagit mig väldigt långt här i livet! Jag hoppas det tar mig ända fram den här gången också.

   Radera