.

.

torsdag 6 december 2012

Ett ord förändrar allt

och det är tacksamhet!


Livet går vidare och tur är väl det. Fast som det ser ut just nu är väl inte optimalt. Två barn ligger hemma och är sjuka. Ett barn började kräkas i går kväll, precis när jag skulle göra min bloggrunda, och gjorde det under natten och i förmiddags, så nattsömnen blev det inte mycket av. Det andra barnet blev sjuk under dagen och fick hämtas i skolan. Under dagen har jag tagit hand om ynklig och sjuk nästyngsting som tycker att mamma är bäst på att ta hand om sjuka barn. Sötnosen. Den äldre sjuklingen har mest vilat. Lillkillen var så gullig och passade upp sjuklingarna när han kom hem från skolan. Mys och närhet är alltid den bästa medicinen!
 

Jag gjorde faktiskt ett viktigt ärende idag också, jag tänkte att om jag skulle bli sjuk nu så blir livet så mycket enklare om jag fick det avklarat. Våra födelsedagsfester är ju i antågande och den första är redan på lördag, om det nu kommer att gå. På tisdag anländer svärföräldrarna och senare i veckan makens syskon med familjer. Så det är lite att stå i trots att jag försöker att behålla lugnet så gott det går. Jag menar vad är det värsta som kan hända, egentligen! I alla fall så hände något väldigt roligt, som jag inte kan prata om ännu, under mitt besök i stan. Eftersom jag läser The Magic, som går ut på att man kan få precis vad man vill om man är uppriktigt tacksam över det man redan har och verkligen kan föreställa sig det man vill ha, så blev det en liten påminnelse om att det faktiskt stämmer. Jag försöker alltid vara tacksam och har jobbat med det ännu lite mer efter att ha läst boken. Och just i dag fick jag något fantastiskt helt överraskande ur det blå. Något jag verkligen, verkligen behövde!  Det är vardagslycka och jag är mycket tacksam!

Ett ord förändrar allt och det är tacksamhet!

 
Ikväll ska jag försöka göra den där bloggrundan som kom av sig igår. Om jag inte somnar innan, för jag behöver verkligen en god natts sömn. Precis som mina sjuka älsklingar också gör.
Bilderna är lånade från nätet.

4 kommentarer:

 1. Stackars dina små! Mitt i allt stök också. Hoppas de snart blir bra! Kul med födelsedagar!
  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, de är mycket bättre nu! Födelsedagar är kul, fast det kan kännas lite mycket nu i december med två stycken.
   Kram!

   Radera
 2. En mamma har verkligen många roller. Nu har du blivit en tröstande sjuksköterska. Lyckliga barn som har dig!

  Hoppas att allt går i lås med alla planer.

  Vad nyfiken du gör mig - vill förstås veta vad som hände i dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mycket man ska reda ut som förälder. Det är en roll som är viktigare än någon annan för mig.

   Det är fullt upp, men det kommer helt säkert att gå alldeles utmärkt.

   Jag kan ju tyvärr inte berätta vad det var eftersom det hänger ihop med en överraskning till en av födelsedagarna. : )

   Kram!

   Radera