.

.

måndag 17 december 2012

Stillheten

har lagt sig i och runt vårt hus och jag har inte förmått komma igång med något vettigt ännu idag. Julkorten måste skickas och på fredag har vi nästa fest. Sedan är det dags att duka om för julafton som firas med nästan hela min familj hemma hos oss.


Jag är så tacksam över våra mycket hjälpsamma släktingar som gjorde livet så lätt för mig trots att vi var 17 personer som bodde här hemma hos oss under tre nätter. Det var en ovärderlig hjälp. Tacksamhet är ordet som stannar kvar då alla har åkt hem efter en fantastiskt trevlig, rolig och innehållsrik helg.

I morgon kanske jag kan vara igång igen. Men så är det skrivandet som pockar och lockar. När, när ska jag få komma igång igen. Jag känner att jag behöver stjäla lite tid snart. Under tiden lyssnar jag en kort stund på några härliga skrivtips. Det få fjärilarna att göra våghalsiga flygrundor i magen på mig under tiden som jag väntar på min tid.

12 kommentarer:

 1. Stillhet är underbar - den leder oftast till eftertanke av det goda slaget.
  Snart är du igång igen med en dans på tangenterna!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stillhet kan verkligen vara underbart! Trots att det har varit fantastiskt roligt så är det skönt när allt återgår till det vardagliga livet igen.

   Jag längtar väldigt mycket efter att få låta fingrarnas dans börja igen!

   Kram!

   Radera
 2. Det låter väldigt trevligt med huset fullt. Passa på och ta igen dig dock, mellan alla fester :-)
  Hoppas du får tid att skriva snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fantastiskt trevligt på alla sätt! Jag försöker hinna vila så mycket jag kan mellan varven och längtar oändligt mycket efter egen skrivtid just nu efter all sjukdom och alla fester : )

   Radera
 3. Tänk vad bra att du har sparat det allra bästa till sist! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju. Det är en härlig känsla egentligen! : )

   Radera
 4. Skönt med stillhet innan nästa fest! Passa på o njut o tanka nya krafter! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt även om helgen har varit fantastisk. Jag försöker vila och njuta även om det är mycket kvar att göra än innan julafton. Kram!

   Radera
 5. det är en underbar känsla att det finns något som man kan längta så enormt efter som att skriva :) håller med Jenny, det allra bästa till sist!
  Rolig video, en sån skulle vi göra en bunt aspirerande författare och lägga upp på youtube :) vi kanske skulle bli kända innan vi har publicerat våra böcker. Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den bästa känslan! : ) Jag tycker att det låter superkul att dra ihop ett gäng aspirerande författare och göra en video. Det låter som ett bra sätt att synas på innan man får sin bok utgiven. Kanske något att fundera på i alla fall. Ha en fortsatt härlig vecka!

   Radera
 6. Tyvärr är det ju så att skrivtiden mycket sällan, för att inte säga aldrig, bara kommer till oss. Vi måste bestämma när vi ska skriva och så sätta ner rumpan på stolen den tiden. Strunta i dammråttorna, disken eller tvätten och bara skriva. Det andra kan vi göra sedan (om vi inte har någon som kan göra det medan vi skriver). Lycka till! Vi har en mycket stillsam jul iår (tror jag), vi ska fira den borta på herrgård för vi har inga barn denna jul, det är en pappa-jul (som separerad mamma blir det ju så) och då firar jag och maken på herrgård och blir uppassade. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju, det är bara att sätta sig ner och skriva. Men ibland räcker verkligen inte tiden till och man får snällt vänta. Det är mycket jag kan strunta i, städning, tvätt, strykning och en massa annat men barnens väl och ve är viktigare än allt annat, till och med att skriva : ) Dessutom har jag en duktig make som gör väldigt mycket här hemma som gör det mycket lättare för mig att kunna skriva. Fördelen med att ha begränsat med tid att skriva är att man aldrig får skrivkramp, bara för lite tid : ) Vad mysigt det låter med ert julfirande. Att bli ompysslad och uppassad är aldrig fel : )

   Radera