.

.

tisdag 4 december 2012

Egentligen

är det nog inte så bråttom med att få färdigt manuset just nu.
För jag antar att julen och en bit efter jul och nyår kommer att vara en tid då det är mindre bra att skicka in till förlag. Och det är mycket nog att pyssla med just nu ändå. Julklappar ska köpas, det ska bakas, dekoreras och pysslas i allmänhet. Det ska göras julkort och dessutom för oss fixas med två födelsedagskalas. Och köpas födelsedagspresenter och funderas på menyer. Och njutas och mysas!
 


Fast jag skulle vilja ha ett par timmar varje dag då jag kunde skriva. Då jag kunde få försvinna in i min egen värld och skapa egna världar. Jag vill ha mer tid, jag vill ha mer tid! Jag vill ha mer, mer!

Förra veckan hade jag en dröm som jag gärna skulle vilja testa att göra om till ett manus. Det var en katastrofdröm med övernaturliga inslag. En rafflande men helskum dröm, fast med lite arbete så skulle det kunna bli ett riktigt spännande manus. Kanske!

Jag gör som Åsa föreslår och tar bort större delen av idén till detta manus, ifall det skulle finnas några manustjuvar i cyperspace som hittar hit. : )

Bilderna lånade från nätet. 

8 kommentarer:

 1. Tror det kan vara en bra idé att peta in en skrivtimme eller två för att lindra julstressen ... och jag tänkte nog göra raka motsatsen till vad du talar om .. skicka in till lektör nu över jul och få tillbaka manuset efter jul, bearbeta om det och skicka in till förlag under våren. Hoppas de har tid för mitt manus då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, lite skrivitid mitt i allt annat gör livet både mindre stressigt och mycket trevligare. :) Jag vet inte riktigt när jag kommer att skicka in manus nummer två men det blir nog efter nyår i alla fall.

   Radera
 2. Tidsbrist är det värsta när man helst av allt vill skriva. Vill också har minst två timmar varje dag.
  Den där drömmen låter som ett bra uppslag till en spännande berättelse. Hoppas det kan bli något att jobba på framöver :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om man hade haft obegränsat med tid, då hade det kunnat bli väldigt många härliga ord skrivna. Drömmar kan vara både bra och rolig inspiration till nya berättelser. :)

   Radera
 3. Ja, jag håller med. Mer jul och mer tid till människorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Mer av allt som är viktigt och härligt!

   Radera
 4. Bra bokidé, men stryk den ifrån bloggen så att ingen tar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite intressant skulle det kunna bli. Jag lyder och tar bort :)

   Radera