.

.

torsdag 20 december 2012

Bockar av i listan

och ser framför mig hur härlig skrivtid närmar sig för mig!


Så är det, berättelserna snurrar alltid omkring i medvetandet på ett eller annat sätt. Och plötsligt känner jag igen känslan så väl från förra julen. En lätt otålighet mitt i allt det mysiga julfirandet. För jag vet precis hur det känns när allt är över och vardagen får bestå i skrivande igen. Julen i all ära, men att skriva gör själen lycklig på ett alldeles speciellt sätt. Samtidigt måste jag försöka stanna i nuet och njuta av den här tiden som är fylld av levande ljus, juliga dofter, julmusik och snyftiga julfilmer, för det är en ljuvlig men kort tid.

Dagens skrivtips är bara 1:19 lång men den fick mig att fundera lite extra. The bigger the issue, the smaller you write. Mycket intressant!

12 kommentarer:

 1. Så mysigt med en jul med familjen och en hel del skrivtid =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mysigt med jul! Fast hur mycket skrivtid det blir de närmaste dagarna det vet jag inte : ) Men hoppas gör jag!

   Radera
 2. Så vad gör du? Anteckningar om det du kommer på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antecknar och så pågår det en del skrivarbete i huvudet också.

   Radera
 3. Ha ha, det passar verkligen in på mig. Antingen så skriver jag eller tänker på formuleringar eller lösningar...:-)

  SvaraRadera
 4. Så tror jag det är för de flesta som skriver, det är liksom alltid något som vill ut : )

  SvaraRadera
 5. Gillade verkligen Eguenes citat. Känner igen mig i att aldrig släppa tanken på mina karaktärer.
  Skrivtipset om att skriva mindre om stora händelser har jag grubblat på länge. Det är svårt men ack så viktigt. Läsarens egen förmåga att ta sig steget vidare upp som han säger, är lätt att underskatta men jag tänker konstant på det i min redigering nu och jag hittar onödiga förklaringar och omskrivningar som ryker. So true, so true :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett mycket talande citat som jag tror många skrivande människor, om inte alla, känner igen sig i. Jag tänker också mycket på det om att skriva mindre och inte så övertydligt, det ger en mycket mer trevlig och intressant läsupplevelse tror jag.

   Radera
 6. vad lika vi alla är som skriver, känner igen mig i alla kommentarer :)
  Jag blir otålig och grinig om jag inte får skriva och jag har mina karaktärer hela tiden närvarande i tankarna. God Jul! Du har en underbar hemsida, önskade att jag också kunde få min lika vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vi är nog väldigt lika vi som skriver, det är väl den kreativa sidan som ser ganska lika ut på oss alla : )
   Jag håller helt med dig, jag blir rastlös och inte alls lika tålmodig när jag inte skriver.
   Ha en riktigt God Jul du också!

   Radera
 7. Vilket bra citat! Kunde inte sagt det bättre själv. Exakt så är det!

  SvaraRadera