.

.

söndag 18 april 2010

Strandsatta

Tänk vad lätt livet vänds upp och ner. Ett utbrott ur en vulkan påverkar hela världen och man inser hur sårbara vi faktiskt är. Vi som inte behövt resa någonstans blev ju lindrigt påverkade den här gången men för många andra har livet blivit riktigt upp och ner den senaste tiden. De har i många fall blivit strandsatta på någon plats i världen utan att veta hur de ska klara av att stanna där på obestämd tid. Många är arga men vem kan man vara arg på. Ingen människa styr över naturen. Flygbolagen som ofta har det tufft ekonomiskt gör nog så gott de kan för att klara en helt oförutsedd händelse. Oavsett så kan man inte annat än att känna sig liten inför naturens enorma krafter.

Svärföräldrarna skulle kommit hit med flyg men fick istället åka hit med bil och det gick ju bra det också. Tiden tillsammans har gått fort och i morgon är det dags för hemfärd igen. Efter en härlig promenad bland ett hav av vitsippor blev vi bjudna på restaurang på stan och åt supergod mat. Yngsta sonen på snart fyra år flörtade vilt med den kvinnliga personalen. Vad månde bliva av denna yngling? Vi har haft en riktigt trevlig helg som vi nu får leva på tills semestern då vi träffas igen.

5 kommentarer:

 1. Det låter som en skön helg.
  Jag är så tacksam att jag inte har varit på resande fot just nu, det vore förfärligt att inte kunna komma hem.

  SvaraRadera
 2. På makens jobb är det väldigt många som flyger och är fast lite överallt i världen. Visst är vi sårbara men mycket tar vi för givet....
  Vilken mysig dag ni haft.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Anneli!

  Tack för dina rara kommentarer på min blogg. :) Tack vare dem hittade jag ju hit till din fina blogg. :)

  Jo, det är många som försöker ta sig hem runt omkring i världen just nu. Mina familjemedlemmar som har sutiit fast i England är nu på väg hem genom Europa med bil. Skönt att snart ha dem hemma igen. :)

  Det låter som ni har haft en jättefin helg! :)
  Ha det så bra!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Så bra skrivet det där om att "många är arga men vem kan man vara arg på?" Och som du också klokt konstaterar "ingen människa styr över naturen."
  Lite ödmjukhet passar bra i såna här stunder tycker jag. Inte ilska!

  SvaraRadera
 5. Vi hade handuppräckning på en lektion idag, hur många som kände någon som blivit påverkad av vulkanutbrottet och alla i den klassen (10-15 elever) inklusive läraren och jag räckte upp handen, och ca 3-4 elever hade ena eller båda föräldrarna utomlands. Jag var jätte förvånad. Man tänker ju att det är nånting som händer "där borta" men plötsligt är man själv och folk i ens närhet påverkade.
  För de som tror på att jorden kommer att gå under år 2012 så är det här väl ett ypperligt tillfälle att säga "vad var det vi sa, undergången är nära." :)

  Men jag tror vi kommer att överleva det. Det kommer islänningarna också att göra :)

  SvaraRadera