.

.

måndag 19 april 2010

Vitsippor och äventyr

Visst är det magiskt vackert med en vitsippsbacke. En vitgrön mata som man får lust att lägga sig i. Man blir äntligen, efter en lång vinter, påmind om hur vackert det är i Sverige. Det gråa är på väg att försvinna helt. Det ersätts långsamt med alla färger man kan tänka sig. Ögonen njuter och hjärnan registrerar allt som händer i naturen. Underbart!

Jag som så ofta längtar bort. Längtar ut till äventyret, får nu för en stund ett lugn i allt som händer runt omkring mig. Vårtrötthet blandas med fantastiska lyckokänslor. Tänk att jag lever här, just nu. Jag känner mig välsignad. Jag hörde den danska äventyrskan Natascha Illum Berg på Skavlan och hon sa, på tal om att söka äventyr: Jorden är ju rund så ju längre bort man åker ju närmare kommer man sitt hem. Kanske är det så, kanske finns det en mening med att ut och pröva sina vingar för att sedan återkomma hem.8 kommentarer:

 1. Jag har provat mina vingar på det mentala planer men rent fysiskt har jag inte flyttat mig särskilt långt.
  Det är det enda jag kan ångra, att jag inte reste lite mer när jag hade möjlighet till lite billigare resor när jag jobbade på flyget.

  Krma Åsa

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder. Ja Sverige är fint och fantastiskt särskilt på våren och sommaren;)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 3. Jag är nog väldigt mycket en "hemmamänniska" som trivs bra utan att resa mycket. Men visst tycker jag också att det är kul att komma bort från vardagen ibland. Om inte annat för att det är så skönt att komma hem efter några dagar...

  kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, så är det ju - man ser inte det man har förrän man är långt därifrån. Jag tänker också lägga mig i vitsippemattan, så fort de slagit ut här. Snart så!

  SvaraRadera
 5. Mmm ja det är verkligen magiskt. Älskar alla dessa vårblommor, dom slår nog alla andra blommor. Måste ge mig ut och kolla in vitsipporna på landet. Man ser inte så många i staden.
  Ha det gott/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 6. Oh, så fina bilder. Härligt.... måste ut och leta efter ´blommorna hos mig nu känner jag...

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag älskar vitsippor eftersom de bara skriker ut VÅR med sin blotta existens. Tyvärr får jag vänta någon vecka till innan de kommer till Stockholm. Men snart ska jag också ut och njuta av vitsipporna.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart med vitsippor!
  Att resa är otroligt viktigt för mig.

  Kram till er alla!

  SvaraRadera