.

.

tisdag 27 april 2010

Casanovas kvinna

Jag har läst Casanovas kvinna av Åsa Hellberg. Det är verkligen en fantastisk bok som jag varmt rekommenderar alla att läsa.

Det är Åsa Hellbergs sanna historia. Hon berättar med värme och stor integritet om hur livet vänds upp och ner när den stora kärleken visar sig ha ett antal andra kvinnor vid sidan om henne. Det är en historia om beroende, medberoende och stor kärlek. Hon berättar om hur hon hamnar i djup förtvivlan och en förtärande oro men också hur hon tar sig vidare. Hur hon tar sig ur den nedbrytande spiral hon hamnat i tillsammans med Jonas.

Jag beundrar hennes mod att skriva den här boken. Hon banar väg för andra att våga erkänna sitt medberoende eller beroende. Även om boken handlar om sexmissbruk så är det samma mekanismer som styr vid alla sorters beroenden. Jag tror att många kan känna igen sig på olika sätt i boken. Det finns väldigt många "duktiga flickor" som utplånar sig själva i jakten på att bli omtyckta och älskade. Män skulle behöva läsa den både för att läsa Lottas berättelse men också Jonas. Man får en inblick i båda sidor som gör boken extra värdefull att läsa.

3 kommentarer:

 1. Helt sant Anneli! Du har en stor poäng i det med att "duktiga flickor" som utplånar sig själva verkligen ska läsa den, samt alla de som inte kan kontrollera denna "drog"

  Kram till dig
  Adela

  SvaraRadera
 2. Åsa: Tack själv för en jättebra bok och den fina hälsningen i den.

  Kram!

  SvaraRadera