.

.

söndag 4 april 2010

En skön påskdag

Vi har haft en riktigt skön påskhelg. Precis som det ska vara med helger. Perfekta dagar för avkoppling och samvaro med familjen. Inga tider att passa och man kan bara vara.

I går hade vi storfamiljen på påskbuffé. Det är min familj och så mina föräldrar och två av mina systrar med familjer. Det blev ett lite lagom gäng. Vi har knyt så att alla gör lite och ingen behöver jobba ihjäl sig. Vi brukar vara hos oss för att det fungerar bäst för barnen. Det där med lugn håller nog inte maken med om när vi i min familj träffas. Han tycker att vi är som italienare. Högljudda med känslor som svadar fritt. Det går undan i svängarna mellan glädje och ilska ibland. I går var det väldigt lugnt. Högljutt men enbart glatt och trevligt. Det andra som är lite roligt när vi träffas är konversationen, det kan låta såhär:

-Såg ni han........ du vet han som är gift med henne i....... vad är det nu den heter, filmen som hon är med i?
-Hon i Wallander, menar du?
-Nej, den andra...... där han är med, han den snygge.......!?
-Nej jag vet inte vilken du menar......Persbrandt?
-Nej, den andra, den ljushåriga.....
-Iallafall, han har träffat en ny....... det är hon, du vet, som är med i Let´s Dance........ den långa....!?

Sedan kan det fortsätta i oändlighet om människor ingen kommer på vilka det är.

Nu råder iallafall lugn i vårt hem. Våra stora barn ska fixa middag idag, med lite hjälp av mig. De är mycket inspirerade av "Halv åtta hos mig" så det ska vara tre rätter och skriven meny. Det lutar åt förrätt med avocado och räkor, lax till varmrätt och någon typ av glass till efterrätt. Det är så härligt med barn som börjar bli stora och kan och vill hjälpa till med allt möjligt. Sedan blir det någon av alla filmer som de fick i påskpresent av moster.
(Lånad bild)

6 kommentarer:

 1. God fortsättning... och hoppas ni har lika varmt och härligt väder som vi :-D
  Kram o hej...

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har vi haft regn i dag. Inte särskilt kul. Men det ska bli bättre :)

  Ha en fortsatt härlig påsk!

  SvaraRadera
 3. Hej, Tack för hälsningen.

  mina barn är så stora att de skulle klara av att sköta hela hemmet (16 och 14) men med den trötthet som tonåringarna har är det inte lätt. Mina är mycket duktiga, men det var inte med glädje som de passade upp på mig och maken då vi hade maginfluensa igår. De slet hela dagen med oss och hundarna så de var rätt trötta på alla våra glas vatten vi behövde under dagen när kvällen kom.

  Catharina

  SvaraRadera
 4. Så, nu finns du med på min blogglista.. ;)

  SvaraRadera
 5. Såg ni någon bra film?

  SvaraRadera
 6. Cattis: Vad kul att du tittar in till mig och att jag nu finns på din blogglista. Det är så kul att följa andra som också skriver :)

  Krysolit: Det blev ingen ny film. Barnen hade lite problem med tiden när de lagade mat så vi åt på medelhavskt vis. Sent på kvällen :) De var så duktiga så jag blev riktigt rörd. Sedan såg vi en urgammal Kulla Gulla film som vi börjat se dagen innan.

  Kramar till er!

  SvaraRadera