.

.

torsdag 26 december 2013

Är julmagin över nu

eller kan vi ta med oss magin igenom resten av året och  hela 2014 också.


Jag tycker vi bestämmer så. Varje dag är värd att firas.

Min jul har varit skön och lugn. Precis så som vi tycker om att uppleva den. Det är alltid mycket lekande och upptäckande av nya saker dagarna efter julafton. Själv fick jag bland annat en ny STOR skärm till datorn, den andra hade börjat bråka en del.


Och så promenerar vi förstås. Det är så skönt att röra på sig efter all god mat och de godsaker man äter under jul. Idag var det inte särskilt juligt ute alls, däremot var känslan aningen magisk och riktigt härlig.Jag har inte jobbat med något skrivande alls i några dagar nu. Det känns inte riktigt bra, det lägger sig i magen och i hjärtat som en stor saknad efter lekandet med orden. Men i går kom jag på några småsaker jag ska lägga in i mitt andra manus. Det gjorde mig märkligt lycklig, känslan var lite som att hitta tillbaka till upprymdheten bland de vilande orden. I morgon hoppas jag kunna ta hand om de där orden och placera dem där de hör hemma.


Lite skrivinspiration får vara bränslet till en långsam start på skrivandet igen. I dag handlar den om att utveckla sin idé. Sitt manus. Bra och inspirerande tankar. Jag tror att man fyller upp sin inspirationskälla när man har perioder av vila från orden. Här dyker också tanken ännu en gång upp på att vara nyfiken själv på hur berättelsen ska utveckla sig. Det är ju det absolut mest spännande och roligaste med att skriva. Tycker jag. Att få upptäcka saker inom en själv som man inte hade en aning om fanns där. Sedan håller jag helt och hållet med om att det inte är någon idé att vänta på inspiration, den kommer när man sätter sig ner och skriver. Och sedan kan den eskalera i ett rasande tempo, eller i det vi kallar flow, den mest fantastiska känslan.

12 kommentarer:

 1. Det skriver jag gärna under på. Hoppas och vill tro att 2014 blir ett magiskt år. /God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt man kan göra är att tro och hoppas. Och att jobba mot sina mål förstås. Klart det blir ett magiskt år! God fortsättning för dig också!

   Radera
 2. Jag vill också tro att 2014 blir magiskt, vi får se till så att det blir så :)
  Vilken bra skärm!
  Jag har heller inte skrivit något i jul, men tänkt en del. Det kliar i fingrarna!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi både tror och ser till, då måste det bli bra! : ) Jag ser fram emot att få börja jobba med mina manus nu igen.
   Kram!

   Radera
 3. Jag är extremt missnöjd med 2013, samtidigt som det har varit helt fantastiskt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl som det brukar vara under ett år, en del blir bra och en del blir sämre. : ) Men det som är bra med nyår är att man kan hoppas på allt det som är bra och önska sig ett helt fantastiskt nytt år.

   Radera
 4. Jag fick ingen stor skärm men en sådan där läsplatta, du vet en sådan utan bakgrundsljus så att ögonen inte blir trötta. Det gillade jag. La in Alvhilda direkt :D

  Jag håller tummarna för att alla får ett fantastiskt 2014.Jag hoppas och tror att 2014 ska toppa 2013 för min del, även om det i mångt och mycket skulle kunnat verka omöjligt, om inte 2013 avslutats på ett så fantastiskt sätt som det ändå gjorde hade jag aldrig trott att det skulle gått.

  God fortsättning på dig och lycka till med ditt skrivande. Huvudsaken är att man mår bra av att göra det, så går resten av bara farten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En läsplatta är bra. Jag hoppas också på ett fantastiskt 2014. Slutet på dit 2013 blev ju fullkomligt perfekt och bättre ska det med all säkerhet bli.

   Du har helt rätt i att det viktigaste är att man mår bra av att skriva och för mig är det det absolut roligaste jag kan tänka mig att få göra.

   God fortsättning till dig också!

   Radera
 5. Vad bra med stor skärm. Då kan du verkligen se texten också. Och det är ju en fördel!

  Hoppas verkligen att du får ta med dig magin in i 2014.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket bra med en stor skärm men jag försöker fortfarande vänja mig vid det stora.

   Jag tänker ta med mig magin in i 2014.

   Radera
 6. Härliga bilder (även om de inte var så vintriga ;-))
  2014 kommer bli magiskt. Det får vi se till! Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintern kanske kommer. Klart vi ska se till att 2014 blir magiskt. God fortsättning!

   Radera