.

.

söndag 6 mars 2011

Livet från en annan sida

Resan till Teneriffa startade sådär. Yngste sonen fick hög feber under natten så vi fick hålla honom sval med alvedon under resan. Hans lycka över att få åka flygplan blev en aning avslagen men han höll humöret uppe och det gick bra ändå. Väl framme låg han mest i sängen i feber och det efterlängtade badet i poolen fick vänta.



Själv var jag glad att lägenheten hade en stor härlig balkong med solstolar där jag kunde sitta och njuta av solen och läsa medan han sov. I tre dagar hade han feber och kände sig hängig. Det var synd om min älskling men mig gick det absolut ingen nöd på där på balkongen. Det var skönt att bara koppla av och läsa. Sonen började till slut att tycka att vi hade det ganska mysigt på rummet bara han och jag.



Så till slut gav äntligen febern med sig och vi kunde följa med ut på de dagliga promenaderna. Då kände jag hur skönt det var att få röra på mig och att få uppleva Teneriffa igen.




Mat fanns det av i överflöd och det finns ingen (nästan) härligare känsla än att gå till dukat bord och slippa laga mat och diska. Vi hade för första gången all-inclusive vilket var riktigt skönt. Allt ingår och man behöver verkligen inte tänka på någonting. Barnen kände sig som prinsar och prinsessa när de kunde hämta allt möjligt själva i baren vid poolen. Det är så härligt att se glädjen och lyckan över sådana ganska enkla saker i barnens ögon.



Minidisco hör till och mina äldre barn kan alla låtarna men var för stora för att vara med den här gången. De små hade däremot desto roligare. Hunden Smiley kom och dansade med barnen. Lycka i en stor hårig version.


Att få uppleva blomsterprakt som vi snart ska få uppleva hemma igen är fantastiskt. Det är som om ögonen plötsligt vet varför de varit så trötta, så länge. Här får de äntligen uppleva världens alla underbara färger ännu en gång.



Shopping får man inte glömma. Själv älskar jag att handla utomlands, då kan man få med sig fina kläder och saker som inte alla har. Shoppingen på Teneriffa blir faktiskt bättre för varje gång vi är där.


Havet. Det underbara djupblå havet. Trots att jag bor vid havet så slutar det aldrig att fascinera mig.




Äldsta sonen hade kul med klubben för äldre barn och fick vara med på alla möjliga sporter. Det passar honom utmärkt. Här får han medalj för att han vunnit bordtennistävlingen. Ledarna, som var helt fantastiska med barnen, var mäkta imponerade över hans spel och själv var han stolt som en tupp.


Slushen var härlig och svalkande i värmen.


Margaritan var både god och svalkande tillsammans med en god bok på balkongen på kvällen.



Så var det dags att åka hem igen efter fantastiska avkopplande dagar i sol och värme. Det blev inget skrivande men det blev en idé till en ny berättelse. Alltid något. Vad som blev, var mycket läsande och det är gott nog på en resa som denna. Det kommer mer om böckerna som jag läst senare. Själen har fått värme och en massa härlig energi. Nu är jag laddad till tusan och ser fram emot att skriva och blogga igen. Det har inte varit lätt att vara ifrån något av dem så, nu är jag igång igen. Det ska bli så härligt att möta våren och alla tankar runt skrivande, ja alla tankar överhuvudtaget, tillsammans med er.

15 kommentarer:

  1. Så underbart! Men stackars din son... skönt att det blev bättre! Härliga bilder du bjuder på! Blir så sugen på att få komma iväg, ja havet slutar aldrig att fascinera... jag älskar havet!

    Välkommen hem! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Skönt att du fick njuta på balkongen ändå de första dagarna. Välkommen hem ännu en gång:-)

    SvaraRadera
  3. Välkommen hem igen. Ni verkar ha haft en underbar semester (förutom sonens sjukdom då ...). Härliga bilder! :) Nu längtar jag bort mer än någonsin!!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder och vad ni har haft det bra! Jag blir sååå sugen på att resa när jag ser dina bilder!

    Kram vännen!
    Adela

    SvaraRadera
  5. Marie:
    Tack! :)

    Anna:
    Tack! :)
    Det är så härligt att få lite sol och värme just nu.
    Kram!

    Ebba:
    Tack! :)

    Nina:
    Tack! :)
    Vi har haft det fantastiskt skönt.
    Kram!

    Adela:
    Tack! :)
    Det var verkligen helt underbart.
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Helt fantastiskt! Det är väl nästan så man inte vill åka hem igen med all-inclusive och all värme och grönska...Jag längtar till våren!

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder! Vad roligt att få ta del av er fina semester samt dina intressanta reflektioner omkring den! Vi har saknat dig härhemma i skrivarvärlden. Men det känns samtidigt så rätt att du lade skrivandet åt sidan och verkligen var DÄR i levandes livet -vilken fin mamma du är:)
    Ja, som du såg tar jag en bloggpaus. Men jag kommer att titta in då & då såklart. Försöker bara ransonera tiden framför datorn en aning! Allt gott, S

    SvaraRadera
  8. Trillingnöten:
    Nej, det är inte lätt eller kul att sköta mat och städning själv igen ;)

    Nu ser jag fram emot vår och värmen här hemma.

    Sofie:
    Det är fantastiskt skönt att bara få koppla bort allt för ett tag och få leva intensivt och nära sin familj. Jag tror att det kan vara en god idé då och då och särskilt när man ska skriva. Hoppas du får riktigt mycket härlig skrivinspiration så att du får leva i det fantastiska skrivruset. Sedan ser jag fram emot att få läsa om hur det går och att få följa en del av dina frön till färgsprakande blommor :)

    Jag blir verkligen glad över att få veta att du tittar in här då och då och att du inte försvinner helt in i den underbara skrivande världen.

    Stort lycka till med alla dina projekt!

    SvaraRadera
  9. Vad roligt att få se dina bilder. Jag försöker känna igen mig:)

    SvaraRadera
  10. Åsa:
    Det har ju förändrats väldigt mycket på bara några år. Jag tycker att det blir finare och renare för varje gång jag är där.

    SvaraRadera
  11. Åhhhh, vad jag längtar efter värme och sol när jag ser dina bilder.

    Trevligt att ha dig tillbaka i bloggosfären igen!

    SvaraRadera
  12. Annika:
    Tack! Det är härligt att vara tillbaka.
    Precis lika härligt (nästan) som det var att få befinna sig i sol och värme i två veckor :)

    SvaraRadera
  13. Vad härligt att få vara med på ett litet hörn och få uppleva er underbara resa genom dina ögon. Tack för att du delar med dig av alla vackra bilder och minnen. :)

    Härligt att ha dig tillbaka i bloggosfären igen. Solbränd, utvilad och full av energi. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  14. Lotta:
    Tack, fina du!
    Nu är jag verkligen fullproppad med energi :)
    Kram!

    SvaraRadera