.

.

söndag 20 mars 2011

Jag gillar

Lee Child. Jag har inte läst något av honom ännu men det ligger två av hans böcker och väntar på att bli lästa. Han är eftertänksam, smart och har väldigt många inspirerande tankar om att skriva.Han anser att det är en fördel att vara äldre som författare. När man är äldre har man större livserfarenhet och har oftast varit med om en hel del i livet. Ju mer du har sett, läst och upplevt desto bättre. Du är i det absolut bästa läget.

"När man är äldre är det inte en fråga om du kan börja sent, utan mer att du kanske borde börja sent i livet. Så där det i de flesta andra yrken är svårt att komma in på ett jobb när man är 40, 45 eller till och med 50 år så är det i författaryrket en fördel."

Yay!

Vems berättelse är det du skriver?

"Du måste tänka, jag är gammal nog, jag vet tillräckligt mycket, jag ska lita på mig själv."

Japp!

Jag gillar det han säger om att han alltid dagdrömmer. Det känner jag igen mig i från när jag var liten. Numera skapar jag hela tiden berättelser i mina tankar, runt händelser, saker och människor som jag ser eller möter istället. Det är samma, samma, men olika.

Inget skrivande för mig idag eftersom maken ligger sjuk. I morgon är det vardag igen och då ska jag skriva. Nu ska jag vara med barnen och se på Draktämjaren.

9 kommentarer:

 1. Det här var det bästa jag hört på länge - jag har åldern inne:-) /Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint, jag känner igen mig, i ålder och erfarenhet, i dagdrömmeriet. Tack för att du delar det med oss!

  SvaraRadera
 3. Ebba:
  Visst är det, det är inte alltid en högre ålder är en fördel :)

  Eva:
  Visst är det härligt att höra, att åldern faktiskt bär med sig många positiva saker, som man har nytta av som författare.

  SvaraRadera
 4. Precis! Jag kan bara hålla med. Och det känns bra faktiskt. Ingen brådska med skrivandet, det kan bara bli bättre :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar de flesta böcker han skrivit - Jack Reacher är en spännande karaktär och Childs är bra på gestaltning. Festligt att denne engelsman skriver om USA, och kommer undan med det!

  SvaraRadera
 6. Jippie!
  Nu har jag också fått en idol. Var det Lee Child du sa att han hette? Kloook man.

  SvaraRadera
 7. Trillingnöten:
  Visst är det skönt. Du har all tid i världen :)

  Ann:
  Visst verkar det vara ett annorlunda val att välja ett land som inte är ens hemland. Det kan ju vara ett medvetet val för att komma in på amerikanska marknaden lättare. Det ska bli riktigt spännande att läsa hans böcker.

  Nilla:
  Visst är han smart! Han vet verkligen vad han pratar om :D

  SvaraRadera
 8. Bra inlägg. Jag skulle själv aldrig kunnat skriva som jag gör idag, vid 42, när jag var 20. Jag behövde bearbeta livet kan man säga. Först då har man förmågan att se det psykologiska spel vi människor håller på med och konsekvenserna av dem. Hur livet påverkar människor och deras ageranden.

  Därmed inte sagt att 25-åringar inte kan skriva riktigt bra, men som jag ser det är det bara en fördel att bli äldre.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Maria:
  Jag tror du har rätt. Det finns säkert de som kan skriva fantastiskt bra vid 25 men över lag tror jag man vinner på att vara äldre. Att skriva är ju att reflektera över livet och det gör man nog bäst när man har levt en stor del av det.
  Kram!

  SvaraRadera