.

.

lördag 12 mars 2011

Utmaning


Jag har inte glömt din utmaning Nina. Jag tycker bara att den var svår. Jag ska beskriva något som jag är bra på. Alla har vi någon egenskap eller förmåga som är sådär lite extraordinär. En förmåga som är nyttig eller fullständigt onödig, men vi har den i alla fall.

Jag kan inte komma på någon extraordinär egenskap som jag har men jag är  intuitiv och kan ofta "läsa" människor väldigt lätt. Jag är rätt hyfsad  i ämnet psykologi utan att ha någon utbildning, förutom den ur livet. Under tiden som jag lyssnade i oändligt många timmar på min väninna som blev misshandlad av sin man så hade hon samtidigt kontakt med en psykolog. Min väninna berättade för henne en del om det vi pratat om och hur jag uppfattade hela situationen. Psykologen var imponerad och tyckte att jag borde bli psykolog. Det är dock ett yrke som jag skulle ha svårt att klara av eftersom jag är alldeles för blödig. Jag tror att mitt eget liv, mitt intresse för människor och människors handlande är grunden till min kunskap i det ämnet. Det är, om inget annat, en perfekt egenskap att ha när man skriver.

Jag skickar utmaningen vidare till:
Life is like a box of chocolates, Channal, Monika Häägg, Kim Kimselius och Skrivarvisioner.

7 kommentarer:

 1. Att förstå varför människor handlar som de gör är helt avgörande för en författare, anser jag. Att kunna se motiv, drivkrafter, orsaker...

  SvaraRadera
 2. Håller med Nilla - förstår bättre nu att du blir 'fångad' när du tar dina promenader:-)
  Min utmaning är klar nu:-)

  SvaraRadera
 3. Det är en superbra egenskap som du har! Den kommer väl till hands ofta!
  Kul utmaning, jag fick en liknande för några veckor sen, när du var borta och iväg, men jag kommer nog på nåt mer som jag är bra på :) Jag är ju bäst :p

  SvaraRadera
 4. Det är väldigt bra att ha en sådan egenskap som du beskriver. Jag tror att det är förmågan att lyssna och ta in vad en annan människa berättar om. Många gånger är det just det som behövs. Att en människa får lova att prata och berätta om något som känns svårt och jobbigt. De flesta människor är inga bra lyssnare. Alldeles för självupptagna och bara pratar om sitt eget.
  Utmaningen fick jag också för några veckor sedan. Får se om jag kan vaska fram några nya egenskaper?

  SvaraRadera
 5. Hej Anneli!

  Nu märks det att du är tillbaka i bloggvärlden igen för nu sprutar du ut inlägg i en rasande fart och jag som inte har hunnit med min bloggrunda de senaste dagarna har haft en hel del läsning att ta igen. ;)

  Jag är glad att du fann din röst igen Anneli. Jag vet själv hur frustrerande det kan vara när man har tappat bort den och vilken lycka då den återfinns och förhoppningsvis ljuder tydligare än någonsin.

  Jag hoppas att du snart kryar på dig från din förkylning och att du skriver så att pennan/tangenterna glöder.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Nilla:
  Jag håller med om att det är en bra egenskap att ha när man ska beskriva olika typer av karraktärer. Säkert också avgörande om man ska komma någon riktigt nära.

  Ebba:
  Jag är ledsen att jag missade att du redan fått utmaningen. Så går det när man är borta från bloggsvären :)

  Jag känner igen mig i egenskapen du beskriver. Att försöka ta tillvara på livet på bästa sätt, trots allt, och att välja att se det som är bra och positivt. En perfekt egenskap att ha enligt mitt sätt att se på det :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Ledsen att jag missade att du redan fått den, som sagt, man ska inte lämna bloggvärlden för då missar man både det ena och det andra :)
  Känn dig absolut inte tvungen att komma på något nytt, även om du faktiskt är bäst :)

  Monika:
  Du har så rätt, det är så många människor som varken har tid eller vill lyssna på andra. Om man inte lyssnar så missar man en massa saker som man kan ha nytta av i livet och man missar att lära känna människor på djupet.

  Än en gång så är jag ledsen för att jag missat att du fått den redan. Känn inget tvång att komma på något mer även om jag är säker på att du har många sådana egenskaper :)

  Lotta:
  Tack, jag tror att jag är på bättringsvägen även om jag fortfarande känner mig lite matt.

  En borttappad röst när man ska skriva är inte roligt :) Den brukad dock aldrig vara långt borta så det är skönt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Du behöver inte alls be om ursäkt för att du skickade utmaningen - det var bara roligt - fick tänka efter en stund, så gick det med glans. Tack för att du tänkte på mig:-) Kram

  SvaraRadera