.

.

fredag 27 april 2012

Den skummaste drömmen ever

har jag haft i natt. Vi var på husbils/husvagnssemester med våra vänner och hade hamnat på ett ställe där vi besökte ett shoppingcenter. Vi gick omkring och tittade på allt möjligt och skulle till slut ta oss upp till övervåningen i rulltrappan. Våra vänner och nästyngstingen åkte först. Innan vi hinner åka efter så ramlar de ihop och vi får panik och drar dem därifrån. Här får jag också en olycksbådande känsla i kroppen. Jag tar med mig nästyngstingen och lägger honom på en bänk med huvudet på något mjukt och vänder mig sedan om för att hjälpa våra vänner. Av dem finns nu bara deras huvud kvar. Det är som stela provdockshuvud med små stumpar som hals. Maken och sonen står och vet inte vad de ska göra. Till slut lägger vi ner huvudena i en bag för vi måste ju få med oss dem, och jag tittar upp på övervåningen där jag bara ser en massa stela provdockor. Samtidigt kommer lillkillen fram till mig och säger, titta vad som har hänt med nästyngstingen. Han håller en plastleksak i sin hand och det är en liten grön fantasivarelse. Det känns så hemskt, jag fattar inte alls vad som händer. Hur kan han ha blivit en leksak och hur ska jag få tillbaka honom? På något sätt vet vi att vi måste skynda oss därifrån, så vi tar bagen med oss och springer iväg till husbilen. Jag ser till att barnen sitter fast och frågar maken om allt är inpackat i bilen, samtidigt som jag går runt den. Där ligger det en massa saker utanför bilen så jag börjar slänga in allt där bak. Det känns som om det ligger grejer överallt. Precis när jag slänger in den sista saken, så kommer det en man gående från sjön som ligger precis bredvid oss där vi parkerat. Han har en röd jacka och glasögon och han bär på ett fiskespö. Han börjar prata om hur roligt han tycker det är att fiska och berättar om hur han började med det och att han har köpt en massa roliga fiskegrejer sedan dess. Själv börjar jag ana oråd och hoppar in i bilen och vi kör iväg i en väldig fart. Då springer han iväg och snart är vi jagade av en bil. Vi lyckas till slut skaka av oss den och kommer till slut hem. Inte det hem vi har i verkligheten, utan en lägenhet där entrédörren ligger precis vid en hårt trafikerad väg. Det finns bara en smal trottoar mellan dörren och vägen och jag reflekterar över hur farligt det är för barnen. Äldsta sonen går ut direkt och håller på med några konstiga leksaker. Jag vill att han ska komma in, dels för att vi måste lösa problemet med nästyngstingen och våra vänner, och dels för att jag är orolig över att han ska bli påkörd. Maken börjar greja hemma och jag blir riktigt irriterad på honom och undrar hur han kan göra det när vår son har blivit en leksak. Sedan vaknar jag!
Den skulle jag vilja att någon tyder åt mig för det skulle vara mycket intressant att veta vad mitt undermedvetna försöker säga mig. : )


8 kommentarer:

 1. Det sägs att den som har drömt drömmen är bäst på att tyda den själv. Men det låter som att du har svårt att nå dit du vill (saker runt bilen som hindrar, shoppingcenter står för önskan om något nytt). Oro för dina nära och kära hur de har det/kommer att få det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert, fast när man just haft drömmen så är man fortfarande för nära för att se det. Du är jätteduktig på att läsa drömmar och det känns som om du har tolkat den helt rätt. Jag har extremt svårt att nå dit jag vill just nu och jag är alltid orolig över att det ska hända mina barn något. Nästyngstingen är den som skapar mest oro just nu, eftersom han alltid försvinner bort så att jag inte ser honom. Han älskar att gå på egna små utflykter : )

   Radera
 2. Att du upplever att du har förlorat kontrollen och måste rädda din familj kanske? Att du känner dig ensam ibland för att du fått/tagit på dig huvudansvaret? Så skulle jag tolkat den om det gällde mig själv. Faror lurar överallt. Vem kan man lita på? Allting förändras och jag måste fixa och rädda. Så tänker jag. Det var en otroligt intressant dröm!
  Stora kramar och fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sådana duktiga drömtydare som läser min blogg och tack vare er så förstår jag drömmen mycket bättre. Jag har förlorat kontrollen för en stund och en av de få saker som jag och maken ibland är oense om är barnens säkerhet. Jag är mer orolig än han är och därmed känner jag ett större ansvar för dem. Faror lurar verkligen överallt och det är svårt att veta vem man kan lita på och inte. Ännu svårare är det att lära barnen vem de kan och inte kan lita på. Även om det är en bit kvar innan den tiden kommer så är jag livrädd inför den tiden då mina barn ska ut i det verkliga livet utan oss. Allt kan hända dem och jag vill verkligen fixa och rädda. Mitt i prick alltså : ) Det var verkligen en annorlunda dröm.
   Månag kramar tillbaka med önskan om en riktigt skön helg!

   Radera
 3. Vilken enormt konstig dröm! Vågar du dig på en tolkning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt konstig. Jag har försökt tolka den tillsammans med Carola och Maria som kommenterat ovan : )

   Radera
 4. Hua, vilken fruktansvärd dröm. Och vilka starka symbolbilder! Tolkningarna verkar helt rimliga, tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Visst var det! Fast med lite tolkningshjälp så känns den ganska logisk. Och jag håller med om att symbolbilderna är otroligt starka och klara.

  SvaraRadera