.

.

torsdag 29 december 2011

Löjligt lycklig

bland mina ord!


Jag har redigerat 60 sidor idag. Det studsar och hoppar av glädje i mitt bröst. Min text fick mig att gråta. Det måste vara bra med tanke på hur många gånger som jag redan har läst den :) Jag är alldeles snart igenom redigeringen av hela mitt andra manus. Nu måste jag börja tänka på allt det där andra igen. Lektör eller inte? Förlag eller på egen hand? En lite otålig känsla har tagit plats och jag vill mer och vidare. Mitt första manus ligger fortfarande hos ett antal förlag. Det är en lång väntan, men att ge ut själv innebär så mycket mer jobb med annat än att skriva, som är det jag verkligen vill göra. Samtidigt har man hela makten i sitt eget förlag. Berättelsen fortsätter att vara bara min egen. Maken tycker att jag ska lägga ut dem som e-bok på en gång. Men att hålla i en fysisk bok är ändå målet. Också. Det är så många nya vindar som blåser runt den här världen att det vore dumt att stanna upp och hålla emot.

Dagens skrivmusik innehåller den känslan som genomsyrar mitt manus just nu. Så nära.

16 kommentarer:

 1. Åh! Vilken underbar känsla. Så himla fint.

  Och vad gäller det där med utgivning så är det ju bara du själv som kan känna efter, hitta rätt beslut där inom dig. Det ligger nog där och simmar omkring skulle jag tro :) Hejar på dig oavsett!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte du ska lägga ut din första bok som e-bok det första du gör. Det är en viss känsla att få hålla i sin bok, det går inte att komma ifrån. Sedan, när du har landat i hur många som köpt den och vilken respons du ahr fått, då kan du lägga ut den tycker jag. Men så tycker jag för att jag kommer att göra så själv. :)

  SvaraRadera
 3. Jag bryr mig inte om hur du gör BARA DU GÖR SÅ ATT VI FÅR LÄSA!! Med tanke på hur mycket jag tycker om att läsa din blogg så är jag säker på att jag kommer att älska dina böcker!

  SvaraRadera
 4. jag vill också läsa, men jag förstår om du vill ha din bok tryckt först. Det är något visst med riktiga böcker av papper!

  SvaraRadera
 5. Att få vara ett med orden är som magi. Och jag hoppas innerligt att 2012 blir ett bra år för dig och att det är då som du får din bok utgiven. Väntar så på att få läsa vad du skrivit om...

  SvaraRadera
 6. Lisa:
  Det är en härlig känsla.
  Visst är det enbart mitt beslut, även om det inte är helt lätt. Jag funderar vidare :)

  Hanna:
  Jag håller med dig helt och hållet. Klart man vill hålla sin egen bok i sin hand. Det är därför jag envist håller emot en e-bok än så länge. Jag funderar vidare på hela upplägget :)

  Skrivarstudio:
  Åh, tack snälla du! Jag blir oerhört rörd av dina ord. Och stolt :)

  Livet och vardagen:
  Det är verkligen något visst över en riktig bok. Jag älskar ju böcker :)

  Fruntimmerslivet:
  Tack snälla du! Jag hoppas såklart att du har rätt :) Jag har ju redan några presumtiva läsare av min bok här på bloggen :)

  SvaraRadera
 7. Låter härligt! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 8. Ge ut själv!!! Snabbkram från NYC!!!!!

  SvaraRadera
 9. TheWritefulBlog:
  Det är härligt och jag fortsätter mer än gärna :)

  Joanna:
  Tanken gror fortfarande :) Hoppas att du har en helt underbar semester i NYC. Kram!

  SvaraRadera
 10. Härligt! man kanske kan trycka upp ett antal ex också OCH ge ut den som ebok :)
  Härlig låt!

  SvaraRadera
 11. Ler när jag läser och känner sååå väl igen mig!

  SvaraRadera
 12. Var lägger man ut som E-bok i Sverige? / En clueless

  SvaraRadera
 13. Tycker så klart att du skall försöka att få något förlag att ge ut dina romaner. Jag vill inte rekommendera någon att ge ut själv. Det är som du säger ett mycket stort arbete och det tar lång tid innan man når fram med sina böcker. Jag har kommit långt med mina böcker om Fry, men jag vill inte göra om den resan igen. Det har varit några kämpiga år och nu som först börja det ge skörd. Önskar dig ett nytt år med mycket skrivande och förhoppningsvis en utgivning av dina texter! Kram från Monika

  SvaraRadera
 14. Redan en andra bok?! Jag är imponerad och önskar dig lycka till IGEN! klart man vill bli antagen av förlag, men vafan, we can do it!

  SvaraRadera
 15. Hur du än gör så sitter ett varv hos en lektör aldrig i vägen.
  Efter det kan man ju göra bara ett ex för att verkligen se och hålla i sin egen bok - sedan när du läst den (igen!:-) tror jag att du vet hur du vill göra ...

  All lycka till dig och må förlagen vakna på rätt sida när år 2012 inträder!

  Kramar

  SvaraRadera
 16. Trillingnöten:
  Det är absolut ett alternativ.

  My Myself and I:
  Det är en härlig känsla :)

  Lovable:
  Har inte riktigt koll på det ännu men håller på att lära mig. Det finns några sätt man kan testa. Får nog återkomma med det :)

  Monika:
  Tack snälla du!
  Jag håller med om att det skulle vara bra, men det är ju inte alls lätt. Det känns som att vara en nål i en höstack. Jag får se vad som händer. Kram!

  Duktiga tjejen:
  Tack snälla du! Jag har skrivit på den nya i ungefär ett år nu. Klart vi kan göra det, alla sätt är bra utom de dåliga! :)

  Ebba:
  Tack gulliga du! Och detsamma.
  Jodå att anlita en lektör är mycket bra och en stor hjälp på vägen, det kostar bara en väldig massa pengar :) Ska man ge ut själv är det kanske en nödvändighet, men om man ska skicka till förlag så ska ju manuset igenom den biten ändå om det blir antaget. Svårt att veta vad som lönar sig bäst i längden?
  Kramar!

  SvaraRadera