.

.

tisdag 27 december 2011

En refusering och allt har rivits

Jag trodde nog att jag skulle slippa se någon refusering i mellandagarna, men icke. Det hade smugit in sig en i mailboxen trots en önskad julanda i godhetens tecken och en skön julfrid.


Men inte ska man vara bitter, allt kunde ha varit värre, mycket värre. Jag sätter på mig sydvästen i den hårda vinden i bokbranschen och stretar vidare. Om inget annat så har jag ju en gedigen samling refuseringsbrev.

Så nej, jag är inte alls varken sur eller bitter.Nejdå, bara lite rejected, kanske lite infected men definitivt aningen ejected. Rakt upp i ett vacum i det blå där  jag funderar lite över varför, lite över om det någonsin ska bli ett ja och mycket över att ragequitta hela förlagsdelen och gå min egen väg.

Det ordnar sig alltid ...Rivningen av pepparkakskåken gick utmärkt i alla fall. Det är vi glada för. Och gott var det. Våra två äldsta ska ha Lan-party idag. Ett pyttelitet med bara de två och några kompisar online. Då sitter de uppe så länge de orkar eller tills deras mamma tycker att det räcker. Halv fyra på natten blev det förra gången. De får bara göra det en gång per lov och ikväll blir det vinterlovslan. De ska äta pizza och godis och ha det mysigt  bara de två på vinden. Maken och jag lägger småkillarna i dräglig tid och passar sedan på att se lite inspelade serier som vi inte hunnit med. Vi ska äta kycklingsallad, det ska bli så ljuvligt efter all julmat.

16 kommentarer:

 1. Trist med refusering men: don´t let it get to you. Skriv vidare!:-)

  SvaraRadera
 2. vad synd med refuseringen. Jag fick också en idag, lite överraskad. Undras om det var samma förlag. jag trodde de flesta var stängda i mellandagarna. Fortsätt kämpa bara, förr eller senare så kommer du att lyckas.

  SvaraRadera
 3. Jaja, en refusering till DETTA år är ju ingenting! Vänta bara till 2012! DET blir ett underbart och framgångsrikt år! Tjohoo, kör på!!!! Jag står redo med hejarop och plånbok när du släpper boken på eget förlag! :) Kram och heja dig!

  SvaraRadera
 4. Beklagar skitbeskedet (om jag får säga så:-))

  En tröst är att både du och vi får veta att de jobbar på förlagen även i mellandagarna. Vilken klen tröst!

  Ny friska tag på andra sidan årskiftet - hoppla!

  Många kramar

  SvaraRadera
 5. Fan! Men bra att det inte var manuset du rev iallafall... Glöm inte att de knappt antar några nykomlingar, även om deras manus kan vara bättre!

  SvaraRadera
 6. Här åt vi en supergod fläskpannkaka idag. Inte illa det heller :-D

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 7. Helena:
  Supertrist, men jag ger aldrig upp. Jag skriver vidare :)

  TheWritefulBlog:
  Så trist och för dig också. Tänk att de jobbar med sådant i mellandagarna! Jag kämpar alltid vidare, jag hoppas att du gör detsamma :)

  Joanna:
  Nej det här året är ju så gott som slut. 2012 kommer att bli något helt annat :) Då ska vi stå med de första bästsäljande egenutgivna böckerna i Sverige någonsin :) Japp, så får det bli :D
  Kramar!

  Ebba:
  Ja usch för sådana besked vid jul. Har de inte ledigt från sådana otrevliga arbetsuppgifter ens i juletid.

  Nya friska tider är ju redan på god väg :)

  Kramar!

  Duktiga Tjejen:
  Ja usch och fy! Men river manus gör jag inte någonsin :)
  Det känns rätt omöjligt att bli antagen som debutant. Det är nog snart dags för nya vägar och positiva varma vindar :) Det är tröttsamt att slåss mot väderkvarnar!

  Pennelina:
  Inte illa alls :)
  Många kramar!

  SvaraRadera
 8. Du är strong som ser det positiva i det negativa! Kram

  SvaraRadera
 9. Livet och vardagen:
  Tack! Jag tänker kämpa vidare! :) Kram!

  SvaraRadera
 10. Typiskt att nåt sånt dyker upp1 Jag tycker du tar det så himla bra! Tummen upp för dig!

  SvaraRadera
 11. Skriver de aldrig VARFÖR de refuserar? Alltså lite tips på vägen borde man ju kunna få, annars vet man ju inte vad (eller om) man gör något fel...?? :-(

  SvaraRadera
 12. Visst har du en till på gång "ut"?

  SvaraRadera
 13. Tråkigt Anneli! Men spännande med tankarna på att ge ut den själv.

  SvaraRadera
 14. Jag tror på dig och hoppas att 2012 blir året då mejlen innehåller roligare besked än refuseringar.

  SvaraRadera
 15. O ja med. Två stycken. Fick du ingen konstruktiv kritik?

  SvaraRadera
 16. Trillingnöten:
  Tack! Det är tråkigt som tusan! Men det är bara att sikta framåt och uppåt :)

  Västgötskan: De skriver varför i mycket få fall. Det är väl då man är snubblande nära, så jag är nog inte där än. Fast jag tycker verkligen att de borde kunna skriva något för att hjälpa oss aspirerande författare på vägen. Bara en liten tanke om varför. Vi diskuterar frågan livligt bland bloggarna:)

  Åsa:
  Japp, en är i slutskedet av redigering.

  Annika:
  Supertrist! Men det är klart att det finns olika väga att gå. Det känns bra.

  Annelie:
  Tack snälla du! Din tanke hjälper mig otroligt mycket.

  Malin:
  Fy för refuseringar! Ingen konstruktiv kritik alls för mig. Det känns jobbigt. MEN jag låter mig inte slås ner, framåt och uppåt bara :)
  Lycka till med alla dina härliga projekt!

  SvaraRadera