.

.

fredag 2 december 2011

Refuseringsfredag

Då var det fredag igen! Åh hej vad det går! Nätanslutningen fungerar inte hemma hos oss idag, så jag får göra mitt inlägg via mobilen. Hur lost är man inte, utan nätuppkoppling, det är ju nästan galet. Man kan ju inte göra någonting, allt kollar man ju på nätet. Det är inte förrän det inte fungerar som man inser hur beroende man är. Ett behov som man har skapat själv förstås, eftersom det gick fullkomligt utmärkt att leva utan det helt och hållet en gång i tiden, men ändå. Jag hoppas verkligen att allt är som vanligt i morgon igen.

Ännu en refusering har landat i min inbox. Jag tycker faktiskt att de kunde skicka sina refuseringar någon annan dag än fredagar. Fredagar ska vara härliga och inte störas av tråkigheter. Den här hade förstås en lite trevligare formulering än den vanliga standardrefuseringen har. De skriver såhär:

Hej Anneli

Vi ha nu läst (boktitel).

Tyvärr måste vi meddela att (förlag) tackar nej till att gå vidare med texten. På grund av ett begränsat titelutrymme tvingas vi refusera även många intressanta manus.

Önskar istället lycka till på annat förlag

Det är nu man hoppfullt tänker följande:
De har läs hela manuset, det känns väldigt bra.
De tycker att just mitt manus var intressant, men kunde inte hitta någon plats för det på sitt förlag, det är faktiskt mycket hoppfullt, även om jag här undrar vilket förlag som faktiskt skulle kunna få plats med ett intressant manus på sitt förlag? Och om det är intressant så undrar man också vad det föll på?

Några frågor utan svar. Fast jag är just nu ganska glad och nöjd över att slippa se bara standardrefuseringar, för de är rätt ordentligt jobbiga och tråkiga!

keep calm

Nåja, tillbaka den härliga fredagen och början på helgen! Dags för fredagsdans igen. Dans gör både kropp och själ lycklig, så nu kör vi!  För er som ska julshoppa i helgen, glöm inte att även den kan göras till en fest! När ni hör julmusiken fylla butikerna, så passa på att dansa!

12 kommentarer:

 1. Hos mig dimper alltid refuseringarna ner på måndagar och tisdagar!

  Stå på dig!

  SvaraRadera
 2. En sak jag har funderat över är om det spelar någon roll vilken tid på året man skickar in manuset för ens chanser att bli antagen. Om de nu håller på att planera in vad de ska ge ut 2012 (vilket det ju verkar som) så kanske det inte finns mycket utrymme kvar eftersom vi är i slutet av året, men då undrar jag, om man skickar in i början på nästa år, säg jan-feb, kanske kommer man med i 2013 års utgivning då, om man som i ditt fall har ett intressant manus? Jag har ingen aning om hur det fungerar...

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt med en refusering till! Och ännu en på en fredag dessutom. Men detta tycker jag var en typisk standardrefus. Det var ju inget personligt alls, eller stod det något som du inte delger oss...?

  Jag ser mest att det rent generellt står att de tvingas tacka nej även till intressanta manus. Väldigt generellt och inte direkt om ditt om man tittar på orden, men så är ju jag journalist också och van att läsa ordagrant...

  Varm peppkram - jag vill ju läsa boken pronto! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Grattis till ännu en icke-standardrefusering!
  Jag är helt övertygad om att det är ett gott tecken.

  SvaraRadera
 5. Hur många förlag skickade du till? Vad jobbigt att de envisas med att skicka dem på fredagar... :/

  SvaraRadera
 6. Värmande att de hade läst ditt manus:-)

  Men annars är det nästan så jag kan hålla mig för skratt med tanke på att det är fredagsrefusering igen.

  Måste säga att de varit snabba ändå - dem som du fått svar från de senaste veckorna. Om det ändå ska bli ett nej är det lika bra det kommer snabbt så att inte väntan blir för långdragen.

  Hoppas dansen ändå blev av och att du njöt:-)

  KRAMAR!

  SvaraRadera
 7. Näe, så trist!
  Håller tummarna allt vad jag orkar för att ett förlag snart ska nappa så att jag/vi snart får läsa din bok! Längtar!
  *fredagskram*

  SvaraRadera
 8. Äsch, vilket trist fredagsnöje de har på de där förlagen måste jag säga!

  SvaraRadera
 9. Ja, det är helt galet vad internetberoende man är egentligen... :-P

  Vad tråkigt fredagsbesked, men på´t igen! Det lät ju lite "bra" som du själv skriver. :-)

  SvaraRadera
 10. Skrev en kommentar här igår men den tog tydligen cyberspejs hand om.

  Grattis till en till icke-standarrefusering! skrev jag.
  Jag är övertygad om att det är ett gott tecken.

  SvaraRadera
 11. Monica:
  Jag antar att alla dagar kan vara refseringsdagar, tyvärr! Men alla dagar kan också innebära ett efterlängtat ja :)

  Vi får stå på oss tillsammans!

  Katarina:
  Jag vet inte men jag tror att hösten och våren är ganska bra tid att skicka på. Efter jul och efter semestern har jag förstått är sämst.
  Jag skickade till ett gäng förlag, jag kan inte se varför vi som författarwannabes ska vara så hänsynsfulla mot förlagen, som har all makten. Väntan är lång ändå, så jag tycker att det är lika bara att stå på :)

  Ulla:
  Aldrig! :)

  Joanna:
  Tack gulliga du!
  En vanlig standardrefusering är mycket mer opersonlig tycker jag. Detta är första gången som något förlag använder mitt namn i brevet, och de verkar har läst mitt manus. Du kan mycket väl ha rätt, för det refererar inte direkt till mitt manus, men jag som är löjligt positiv, har bestämt mig för att det är lite positivt, trots allt :D
  På något sätt kommer du att få läsa den, det lovar jag! :)
  Kram!

  Ebba:
  Det känns bra att det i alla fall är läst innan det refuseras. Och din teori om fredagsrefuseringar verkar stämma rätt väl tyvärr :)

  Jag håller med om att om det ska refuseras så är det bra att det går fort. Då kan man snabbare fundera på sina alternativ :)

  Jag njöt av dansen, så lätt håller man inte mig nere :D Jag är uppe igen lika snabbt som vippdockan är, som vi har pratat om förut ;)

  Kramar!

  Märta:
  Tack snälla du!
  Supertrist! Men den som gett sig in i leken får leken tåla :) Jag leker vidare och att du vill läsa gör min lek så mycket trevligare och lättare :D Kram!

  Trillingnöten:
  Fast det är nog för att deras helg och framför allt kommande måndag ska bli trevligare för dem. Tyvärr för oss, som ska få det tråkiga beskedet på en fredag.

  Västgötskan:
  Tack snälla du!
  Det där internetberoendet känns lite osunt ibland faktiskt :)

  Jag är redan på´t igen :D

  Nilla:
  Cyberspejs hade lite paus hos oss igår.
  Tack! Kul att du också uppfattade den som en icke-standardrefusering. Fast man får ju gissa sig fram lite när det gäller det :) Men jag vill också tro att det är ett gott tecken.

  SvaraRadera