.

.

onsdag 5 februari 2014

Dags att ge upp

trots att jag inte gillar det. Att göra en lista. Jag gillar inte listor alls men nu måste jag helt enkelt ge efter för att slippa känna att jag inte hinner det jag ska. Helt enkelt för att få en överblick över vad jag behöver göra.

Den här idén tycker jag var bra. Den hittade jag här.


Smart och enkelt.

Jag har gjort två saker som hängt över mig. Det känns mycket skönt. Men så är det så mycket mer och minnet är bra men kort.

Fördelen med allt det här är att jag glömmer bort att vänta. För väntan är så jobbig. Jag vill inte ha en enda refusering. Och så känner jag att jag måste jobba snabbare så att jag kan börja skriva igen. Oh, ljuva tanke.

Under tiden tar jag till mig lite skrivinspiration. Det handlar om ifall man ska tänka sig en speciell läsare och vem det i så fall är. Om man ska eller inte ska läsa under tiden som man skriver. Själv gör jag väldigt mycket som Rachel Kushner, jag skriver i princip för mig själv, sådant jag själv vill läsa och jag tycker om att läsa och inspireras av andras skrivande under tiden som jag skriver.

10 kommentarer:

 1. Jag håller med, att hålla sig sysselsatt är nog det bästa sättet att inte tänka på vad förlagen kommer svara. :)

  SvaraRadera
 2. Listor är bra när det är mycket att ha koll på. Jag gillar egentligen inte heller listor men när man kan börja stryka och ser hur antalet punkter minskar känns det väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med. Det kommer ibland till en punkt då man inte kan göra något alls utan en lista. Där är jag nu. Eller i alla fall nästan. : ) Att få stryka på listan är så otroligt skönt.

   Radera
 3. Har lista både hemma och på jobbet, ett måste för mig just nu. Men vad gott det är när man kan bocka av och riva den sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju för det man gör listor, för att kunna bocka av! : )

   Radera
 4. Åh, jag älskar listor. Jag har listor för precis allt. Och det funkar! Jag kan koppla av och behöver inte sitta och försöka komma ihåg allt. Så fort jag kommer på något skriver jag ner det. Sedan kan jag släppa det och tänka på annat.
  Hoppas att det går bra med dina "nya" listor!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua, jag gillar inte listor. Jag vill inte bli beroende av dem. Det är maken och om han tappar bort dem är han helt borta. Men ibland är man tvungen att skriva en lista helt enkelt. : ) Det går faktiskt väldigt bra just nu, med eller utan lista. Bara tanken på listan verkar ha hjälpt. : )
   Kram!

   Radera
 5. Jag måste göra listor ibland för att inte glömma få saker gjorda!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det oundvikligt med listor. Just nu hjälper de mig mycket.
   Kram!

   Radera