.

.

söndag 31 oktober 2010

The Girl Effect

Jag såg ett avsnitt på Oprah om hur illa flickor fortfarande behandlas i världen och det var verkligen hjärtskärande. Det är klart att jag redan vet att det är illa men en påminnelse då och då är aldrig fel. Så otroligt lite som behövs för att rädda flickorna från dessa fruktansvärda öden. Det är viktigare än någonsin att ge flickor samma värde som pojkar. Utbildning är den enda utvägen. Medicin, mat och utbildning. Sådant som vi ser som självklart är vad som kan rädda flickor över hela världen från hemska öden. Öden som vi inte ens kan föreställa oss. Det finns ändå hopp! Vi måste alla hjälpas åt. Det är inte regeringar som förändrar världen. Det är vi människor. Tillsammans!4 kommentarer:

 1. Usch! Jag blir så illa berörd! Det är viktigt att tänka på sånt!

  SvaraRadera
 2. Håller med! Så viktigt att vi ser utanför vår lilla skyddade värld och förstår att villkoren är helt annorlunda för barnen (ffa flickorna) på andra delar av vårt klot.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med dig Anneli och du har helt rätt i att det är viktigt att bli påmind om det emellanåt. Dessutom är det ju mycket vi kan göra - tillsammans.

  Kram på dig du kloka.

  Lotta

  SvaraRadera