.

.

onsdag 4 juli 2012

Det tar liksom aldrig

slut! Aldrig har väl tiden varit så knapp för mig som den är nu.

Nej, man kan inte stoppa tiden, men man kan i alla fall försöka! Inget är omöjligt. Fast kanske är just det omöjligt ändå. Å andra sidan, vad är tid egentligen? Är inte det något man bara kom på för väldigt, väldigt många år sedan. Tid är precis som så mycket annat här i världen påhittat av någon, kanske någon som behövde ha någon slags ordning i sitt liv. Jag behöver inte ordning lika mycket som jag behöver mer tid. Å tredje sidan så kommer det ju ny tid hela tiden, det gäller bara att hänga med länge nog för att kunna och orka använda den.


Anyway, jag ser någon slags ljus därborta i tunneln. Tre dagar kvar. Dagen har innehållit köp av konfirmationskläder, plantering av växter i trädgården och visning av husbilen som är till salu. Just nu när det är juli och våra planer innehåller en lång härlig husbilssemester. Men den är ju till salu så. Och matlagning, jag har gjort en i mitt tycke grym gravlaxsås. Det är första gången jag gör en sådan och jag är mycket nöjd med resultatet. Precis som så ofta annars så har jag ett recept som låter bra och så känner jag att det behövs något mer, något saknas. Så också denna gång och resultatet blev riktigt bra. Nu ska jag steka minihamburgare och sedan krascha i soffan en stund.

Skrivandet, var tog det vägen! Finns allt det härliga kvar i en parallell värld som är min. Klart det gör och längtan efter det är oändligt stor. Snart! Snart! Mycket snart!
 

18 kommentarer:

 1. Håll ut vännen! Och glöm inte bort att andas. Snart blir det skrivtid för dig.

  Själv tar jag en liten paus för att just skriva och fånga sommaren. Men jag kommer snart tillbaka igen.

  Ta nu hand om dig ordentligt och njut av sommaren.

  Stor kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter skrivtid så att det gör fysiskt ont just nu. Men tiden räcker helt enkelt inte till just nu, livet har tagit över för en stund.

   Att njuta av sommaren är så viktigt, för tiden går fort och snart är det höst och vinter igen. Nu är det dags att uppleva naturen och alla sommardofter. Och så är det tid för festande med goda vänner i härliga sommarsverige.

   Hoppas att du också har en riktigt ljuvlig sommar.

   Kramar!

   Radera
 2. Tid är alltid nåt man saknar tycker jag :) Även om jag har massor med tid just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man saknar alltid tid tycker jag. Men man ska inte klaga, det vore mycket värre om man inte kunde få tiden att gå : )

   Radera
 3. Ibland måste man bara hålla fokus på det som är mitt framför nosen ... det verkar som om du klarar det alldeles galant. Bravo!

  Skrivandet finns allitd, for ever kvar - nu verkar det som om du behöver leva i nuet ett tag - och utan husbil dessutom ... en sådan skulle jag vilja ha ... en gång ...

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fokus är verkligen det rätta ordet. Jag kämpar stenhårt med att ta en sak i taget just nu.

   Skrivandet finns ju kvar, även om jag längtar oändligt mycket efter det. Utan husbil får vi hitta nya vägar, just idag har vi bokat en lägenhet i Karlskrona i en vecka. Det blir något annat än camping. Spännande! Husbilslivet är så härligt så vi kommer säkert att sakna det. Mycket!

   Kramar!

   Radera
 4. Visst är det typiskt att allt kommer samtidigt med aktiviteter och bjudningar! Lycka till! Snart sitter du i din kammare och skriver igen! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt typiskt! Men jag tror att det beror på sommaren, vi blir gladare och piggare och mer partysugna just nu. Och ja, snart sitter jag på min kammare och skriver igen, det är en trygg och härlig tanke : )
   Kramar!

   Radera
 5. Skulle också behöva mer av den varan...men snart är det semester då ska jag pusta ut och göra allt det där jag vill göra...stor kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en oändlig jakt på mer tid tycker jag : ) Semestern blir antingen bara mer stressande eller så blir den helt ljuvlig. Jag satsar på det senare : )
   Kram!

   Radera
 6. Jag tror också på en sak i taget. Snart nog är det höst med alla de rutiner den årstiden innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut en sak i taget, frågan är bara vilken man ska börja med ibland : ) Och du har helt rätt, snart nog är det höst och vardagen tar vid igen.

   Radera
 7. Skrivandet hinner du med sen, när höstmörkret kommer och det är dags att ta det lugnt och krypa upp i soffan igen. Under tiden samlar du på dig idéer =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, det är bara det att jag längtar så mycket efter orden : ) Idéerna kommer ju ständigt och det är en tröst. Tills dess njuter jag av sommaren och ledigheten ett tag.

   Radera
 8. Skrivandet finns alltid med en. När jag promenerar, diskar etc funderar jag på vad jag ska skriva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ju, men jag längtar efter tid att skriva ner allt i ett dokument också. Men idéerna, de surrar alltid runt i huvudet : )

   Radera
 9. Kom att tänka på "Momo - eller kampen om tiden". En riktigt bra barnbok om de förfärliga "grå" som tar människornas tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken måste jag läsa. Jag hoppas att den innehåller några bra svar på hur man hittar mer tid : )

   Radera