.

.

fredag 2 september 2011

Jag skriver

alltid med musik på i hörlurarna. Mellan musiken och min fantasi låter sig historierna berättas. Det finns ingen magisk formula. Alla kan hitta sin egen magi. Hitta din röst.I dag hamnade ännu fler ord på minuskontot ur mitt manus. Precis så som det ska vara just nu. Snart har jag kommit till skrivandefasen igen. Nu tar jag bort allt det som är onödigt och tråkigt. Jag längtar efter att få fortsätta skriva och ta berättelsen till högre höjder.

5 kommentarer:

 1. Tack snälla Anneli för dina rara ord hos mig! :) Det är härligt att vara tillbaka igen. Skrivbubbla + blogg tror jag är den bästa kombinationen för mig. ;)

  Det är så härligt att läsa om ditt redigeringsarbete Anneli. Heja dig!

  Det är intressant det där med hur vi skriver bäst. Förr skrev jag alltid till musik och alltid sent på kvällen/natt. Numera går det inte alls. Nu måste jag ha det tyst omkring mig och skriver helst på morgon och förmiddag. Hrm, undrar om det har något med ålder att göra eller bara "one of those things". ;)

  Som jag skrattade åt den härliga videon i ett av dina tdigare inlägg, den med de kvinnliga författarna och vad de gör när de inte skriver på sina böcker. Jag kände igen det mesta. ;)

  Ta hand om dig vännen, njut av helgen och lycka till med redigeringen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Det där är redigeringens gyllene framsida - allt blir förädlat i manuset:-)
  Lycka till - hela tiden!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ja heja dig Anneli vad duktig du är! Håller alla tummar för dig;)

  Kramar!
  Adela

  SvaraRadera
 4. Vad kul! Om förlaget som har mitt manus just nu ratar det, behöver det nog en omgång redigering till innan nästa utskick.
  Funderar dock nu på att påbörja nästa del.

  SvaraRadera
 5. Lotta:
  För mig är det också bäst att göra lite av varje. Utan bloggen känns det ensamt att skriva. Jag behöver ha någonstans där jag diskutera skrivandet.

  Jag kan tänka mig att skrivandeprocessen kan ändra sig efterhand. För mig fungerar musik + skrivande utmärkt just nu.

  Ibland är det precis som i filmen. Man hittar på en massa saker som man behöver göra innan man sätter sig ner och skriver :)

  Hoppas att det flyter på med ditt skrivande. Jag är så nyfiken på vad du skriver :)

  Kramar!

  Ebba:
  Tack gulliga du!
  Orden behöver förgyllas och kanske beströs med en och annan diamant :)
  Kram!

  Adela:
  Tack snälla du! All tummhållning emottages tacksamt :)

  Kram!

  Åsa:
  Det är så spännande att få följa med dig nu när ditt manus är ute på egna vägar :)
  En del till, låter spännande. Det är klart du ska börja med den, så har du något annat att tänka på än hur det går för den första delen :)

  SvaraRadera