.

.

tisdag 30 november 2010

Askungar


Nu har jag läst Askungar av Kristina Ohlsson. Ännu en kväll blev till natt eftersom jag var tvungen att veta hur det skulle gå. I den här boken finns ännu en av alla föräldrars mardrömmar. Barn försvinner för att snart hittas döda. Den är obehaglig på många sätt och när ondskan osedd smyger runt och sprider skräck vill man själv bara att barnen ska hittas i tid. En gåta utspelar sig som verkar olöslig. Det finns så många hur och varför att det inte går att gissa sig till svaret. När man väl börjar ana sammanhanget blir det om möjligt ännu mer obehagligt. Jag tycker att den är otroligt spännande och har dessutom ett mycket välformulerat språk och en behaglig berättarröst.

6 kommentarer:

 1. Blir du inte rädd för att samma sak ska hända dina barn efter att du läst en sådan här berättelse? Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Ja, hu, den är läskig.
  Jag tyckte att språket var lite för välformulerat, men storyn en riktig rysare.

  SvaraRadera
 3. Kim:
  Jag är alltid rädd för att det ska hända mina barn något, oavsett vad jag läser. Jag hade nästan inte läst några deckare alls när jag började blogga men nu måste jag ju läsa vad alla bloggande författare skriver :)
  Kram!

  Åsa:
  Ingen feel-good direkt :)

  SvaraRadera
 4. Usch, jag är en riktig mes och vill inte ens läsa såna böcker. :O

  SvaraRadera
 5. Jag har också svårt att läsa böcker där barn far illa. Som förälder är ju största rädslan att något ska hända barnen.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 6. Malin, Costa Brava:

  För ett halvår sedan skulle jag definitivt hållit med dig. Men nyfikenheten över hur andra bloggande författare skriver tar överhanden :)

  Kärvegård Konsult:

  Vad kul att du tittar in hos mig!
  Jag är superrädd för att det ska hända mina barn något och jag är nog ganska överbeskyddande. Jag har inte läst något otäckt förut oavsett om det har varit deckare eller hemska bardomsupplevelser. Nu när jag skriver själv så är jag nyfiken på hur (inte så mycket vad) andra bloggande författare skriver.

  Hoppas på en härlig vinterkväll för dig också!

  SvaraRadera