.

.

torsdag 20 januari 2011

Vilken dag


Idag fick livsandarna en rejäl påfyllning av energi. Min promenad bjöd på sol och en djupblå himmel. Det var länge sedan jag såg något av dem. Dagarna har varit gråa och luften fuktig och tung. Idag kom den där fantastiska känslan som infinner sig när man kan ana att våren ligger och lurar. Fåglarna kvittrade och påminde vintertrötta öron om att just fågelsång kan vara den vackraste musiken som skapats. Det slog mig hur tyst vintern är. Våren bär med sig ljud som gör själen lycklig. Med våren väcks den slumrande jorden till liv igen. Vår magiska natur byter skepnad och använder palettens alla färger för att skapa en ny årstid och allt börjar om på nytt.


Man kan inte annat än att ryckas med i känslan. Att känna en ny tilltro till att allt är möjligt. Jag är en del av naturen, jag kan också måla min värld i alla de färger som just jag önskar. Jag känner det redan. Den spirande känslan i kroppen. Den som visar mig att vägen som ligger framför mig kan föra mig precis dit jag vill. Det är lättare att färdas på den vägen när omgivningen är full av färg och liv. Det gråa tynger själen. Jag ser fram emot att  resa mitt i fyrverkeriet av färger som både vår, sommar och höst erbjuder. Det är nu den resan börjar.

8 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen du får din bok antagen, för du skriver mycket vackert! Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Visst var det en helt underbar dag idag! Ljusare lite längre också på kvällen - me like! :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det du skrivit blev som ett vitaminpiller idag - särskilt för oss här i den Stockholmsgrå snöisiga smutsen utan synliga strålar från solen - ändå vet jag att den finns därbakom det kompakta höljet. Det har snöat här på em - men imorron blir det kanske skåneväder här uppe. Hoppas ni oxå får ha en sån dag till imorron. Kram Ebba

  SvaraRadera
 4. Det är nu nedräkningen börjar, jag tycker om den.

  SvaraRadera
 5. Javisst har vi haft en fantastisk dag i Skåne idag. En dag med vårkänsla rakt in i hjärteroten. Här blev det årets första fika i köksträdgården i solskenet. Härligt! :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 6. Kim:
  Tack, snälla du! Dina fina ord värmer mitt hjärta.
  Kram!

  Jeanette:
  Helt fantastiskt! Precis vad jag behövde :)
  Kram!

  Ebba:
  Vitaminpiller är aldrig fel och det var precis vad jag också fick på min promenad idag. Jag hoppas att ni snart får en lika fantastisk dag uppe hos er.
  Kram!

  Åsa:
  En av de bästa nedräkningarna :)

  Lotta:
  En helt underbar dag med precis så mycket sol och ljus som jag behövde.
  Vad mysigt det lät med ert fika. Det är sådana små stunder som sätter guldkant på tillvaron :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Visst är det så att vintern är tyst. Människor är också inomhus, men letar sig ut när våren kommer igen. Likaså fåglar som kommer tillbaka, löven som viner i vinden....Längtar verkligen efter fin vårsol och en vårpromenad!

  SvaraRadera
 8. Du för våren in i våra arbetsrum -underbart! Vilken fin beskrivning av livets bästa "överraskningg". Tycker alltid att det känns lite motigt och tomt efter julen -och så kommer de där små signalerna om att något underbart är på gång. Det känns lika nytt och fantastiskt varje gång:)

  SvaraRadera