.

.

tisdag 11 januari 2011

Stop making senseJag gillar verkligen det här klippet av många anledningar. Dels pratar han om att skriva och dels pratar han om livet. I synnerhet pratar han om vikten av att sluta vara så realistisk och jordnära. Vad är egentligen sanningen, finns det ens någon? Jag har inte läst Yann Martel´s bok Life of Pi av men jag ska göra det nu. Jag tycker om tanken på att vara helt obstinat och jag försöker verkligen att gå åt det hållet. Trots min svenska bakgrund som skriker, låt bli! Stanna kvar och gör som alla andra. Bara för att en stor mängd människor gör något eller tycker något så betyder inte det nödvändigtvis att det är rätt. Vikten av att tänka själv är nödvändig. Hitta på, fabulera helt ohämmat. Det är att vara författare. Tänk om, tänk fel, tänk helt tvärt om. Vänd upp och ner på världen och på dina tankar. Kanske trillar det ut något helt nytt, något du aldrig tänkt på från början. Du behöver inte vara säker på någonting i livet. Ta inte allt på så stort allvar. Lek med livet. Låt livet leka med dig

8 kommentarer:

 1. Jag gillar såna där tankar! Jag gillar att tänka annorlunda, stort, men jag kanske inte vågar agera på det. Fast ibland gör jag uppror och hälsar på nån okänd på gymmet till exempel :p helt osvenskt.

  SvaraRadera
 2. Trillingnöten:
  Kanske blir man aningen djärvare med åldern :)

  SvaraRadera
 3. Åh Anneli, vilket inlägg! Ett av de bästa jag läst -det gav mig så mycket att tänka på. Älskar din formulering "lek med livet. Låt livet leka med dig"!

  SvaraRadera
 4. Jättebra skrivet. Gillar det han säger om "I didn´t choose writing, writing chose me". Stämmer bra in på mig. :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Sant, så sant. Ibland kan jag tänka sådana tankar, men väldigt sällan göra så. Typ en trist, stel middag. Tänk att bara helt sonika ställa sig upp o börja läsa högt ur sin senaste sexnovell :)

  SvaraRadera
 6. Sofie B-C:
  Tackar! Vad har vi att förlora på det, egentligen. Själv tror jag att vi har allt att vinna :)

  Nina:
  Tack! Att berättelsen väljer en stämmer nog på många författare. En berättelse får på något magiskt sätt eget liv. Det är vad som gör skrivandet till det mest fantastiska man kan göra :)

  My Myself and I:
  Härligt obstinata tankar! Jag har också en hel del sådana. Kanske skulle man börja följa de där tankarna då och då, om än i liten skala :)

  SvaraRadera
 7. Underbart! Ja, man kan undra hur ofta man utgör hindret i vägen själv!! Tankens makt är enormt intressant...och stor! Alla handlingar börjar ju med en tanke. Jag måste bli bättre på att tänka så som du skrev...låta livet leka!

  SvaraRadera
 8. Caroline:
  Tankens makt kämpar jag med varje dag. Det är nog en vanesak som allt annat. Själv blir jag faktiskt bättre och bättre på det :)

  SvaraRadera