.

.

måndag 10 januari 2011

Jag gillar inte tidiga morgnar

Tidiga morgnar och jag går inte ihop. Nu är det härliga jullovet slut och de tidiga morgnarna är igång igen. Hur långt är det till sportlovet egentligen? Till råga på det så går det knappt att gå på våra trottoarer och gator. Det är inte långt till skolan men vägen dit är förenad med livsfara. Det är glashalt och plaskblött. Min fråga varje vardagsmorgon är VARFÖR måste skolor och jobb börja så tidigt på morgonen när en dag är så lång. Jag är inte ensam om att ställa den frågan för det har även forskats i ämnet och det finns belägg för att barnen behöver börja skolan senare på morgonen. På Mallorca började barnen i skolan klockan tio på måndagar och klockan nio övriga dagar. Det tycker jag känns som en mycket skönare start.


Men sådant är livet. Jag bestämmer inte över allt så det är bara att gilla läget. Det finns värre saker här i livet att oroa sig för. Nu är vi igång igen så då är det bara att köra på. Jag vill starta upp dagen med lite uppiggande musik med Eliza Doolittle och Pack Up.

6 kommentarer:

 1. Ja, visst är det svårt att ställa om sig efter jullovet ...!
  Annars gillar jag faktiskt tidiga mornar.Bara man slipper gå ut! Älskar att sitta och skriva i ottan, innan alla vaknat. Men det är en helt annan sak att ge sig ut och skrapa bilrutan eller halka fram på mörka trottoarer när allt är kallt och mörkt. I England startar skolan kl 9 och det känns lite mer humant vid den här tiden på året:)

  SvaraRadera
 2. Tycker inte heller om tidiga morgnar. Usch. Min dotter har dock tur det här året med sitt schema. Hon börjar som tidigast kl 9.10. Skönt för henne. Eftersom jag är mestadels hemma så behöver sonen inte gå till dagis förrän vid 9 heller, så vi har lugna och sköna morgnar här utan stress. Så vill jag ha det. Alltid.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig till 100 % Anneli! Avskyr tidiga morgnar själv med och har heller aldrig förstått VARFÖR skolor, jobb börjar tidigt och varför man sliter upp trötta äldre människor ur sina sängar som vill sova när fm ofta sen är lång väntan på ...bara lunch för dem???

  KRAM
  Adela

  SvaraRadera
 4. Tänk att detta har jag tänkt på ofta, ofta :) Å andra sidan tycker jag att det är skönare att komma hem tidigare. Kanske är jag morgonmänniska ändå? :)

  SvaraRadera
 5. Tänk att det kan vara så olika. När jag jobbar natt är det superskönt med tidiga mornar då jag får gå och lägga mig... :)

  SvaraRadera
 6. Sofie B-C:
  Det är som det ska var, att man är olika. Själv är jag mer en nattmänniska, men tystnaden är densamma.

  Nina:
  Att börja klockan 9 känns mer humant, skönt för din dotter. Härligt med så bra tider.

  Adela:
  Visst är det ett helt galet feltänk med tidiga morgnar för en massa människor.
  Kram!

  Trillingnöten:
  Det är välofta problemet eftersom man också vill sluta tidigt. Kortare arbetsdag kanske? :)

  Annika:
  Jag gillar också att sova på morgnarna så lite lika är det ändå :)

  SvaraRadera