.

.

tisdag 18 januari 2011

500 på 1 år

Idag är det ett år sedan jag startade bloggen. Vem hade kunnat ana vilket helt fantastiskt år det skulle bli? Inte jag i alla fall. Bloggen och alla fantastiska bloggare som finns runt mig har gett mig en extra boost i självförtroendet att skicka mitt manus till förlag och att fortsätta skriva. Jag kan inte ens beskriva min tacksamhet över att ni har kommit in på min blogg och in i mitt liv. Jag skulle vilja bjuda er alla på champagne idag.


Mitt allra första inlägg gjorde jag den 18 januari 2010 klockan 00.49 och jag skrev såhär:

"Kylan ligger envist kvar i luften. Vi skåningar längtar efter våren. Det här året känns vintern lång. Men kylan kan också kännas uppfriskande och sinnet öppnas. Jag tar långa promenader och rensar hjärnan. Får nya infallsvinklar. Att promenera är verkligen en lisa för själen. Mina bästa ideér kommer då och problem och trötthet skingras. Livet med fyra barn är en fullkomligt underbar röra. Men hjärnan blir full och ibland stressad. Då tar jag en promenad och får nya krafter. Tänk att så lite kan göra så mycket.

Förra året bodde vi på Mallorca. Ingen kyla. Ingen snö. Vi hade ett underbart, spännande och innehållsrikt år. Barnen gick på Svenska skolan i Palma. Livet var enkelt. Inte en massa kläder. Inte vara tvungen att sitta inne och kura i flera månader. Och vi njöt av allt det sköna, varma och ljusa. Jag längtar tillbaka ganska ofta. Glädjen och kreativiteten fanns kvar hela året. Ingen vintertrötthet störde sinnet. Min själ är lycklig där."

Nu, ett år senare har jag skrivit inte mindre än 500 inlägg. Det kanske inte är så mycket i bloggvärlden, men i min värld är det mycket. Det är många ord och tankar som tagit form just här. Så mycket glädje och inspiration finns i just min bloggvärld, som jag delar med er. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag i min nyfikenhet då sonen startade sin blogg, också startade min. Min blogg som hjälper mig att följa mina drömmar.

Idag på bloggens 1-årsdag vill jag lotta ut ett bokmyspaket. Jag önskar jag fick ge ett till er alla men jag får nöja mig med ett den här gången. I paketet ligger Mari Jungstedts bok, Den dubbla tystnaden, en favoritchoklad Sensation caramelized almonds sea salt och en påse cashewnötter. Om detta är något som verkar trevligt så skriv en kommentar här så lottar jag ut paketet på fredag.


Nu ser jag mycket fram emot ett nytt inspirationsfyllt år här på bloggen tillsammans med er. Jag hoppas att vi alla får ett fantastiskt år med framgång i överflöd. Trots att det finns ojämna siffror i 2011. För min egen del ser jag fram emot att utvecklas i mitt skrivande och självklart att bli utgiven. Då så, då kör vi igång ett nytt härligt bloggår.

18 kommentarer:

 1. Grattis till ditt 1 års jubiléum!
  Jag är gärna med i din utlottning! Du kanske ville ha det i mailen men jag fick inte fram din adress;)Jag har följt dig sen i februari förrra året och jag vill fortsätta hänga med i din spännade "blivandeförfattarevärld"!

  Många kramar
  Adela

  SvaraRadera
 2. Stort grattis! Å skålar gör jag gärna med dig och chokladsugen är jag, så klart jag vill vara med i utlottningen!

  Varm kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, grattis. Tack för skumpan. Skål!
  Självklart vill jag vara med och tävla.

  SvaraRadera
 4. Hej! Din blogg var en av de som fick mig att börja blogga om skrivandet. Och så kul det är! Och bra- det pressar mig lite att inte ligga på latsidan gällande romanen! Självklart vill jag vara med i din utlottning! Skoj!!

  SvaraRadera
 5. Jag får gratulera Anneli, kul! Glad att du hittade mig så jag fann dig här. Visst finns det en speciell värme här i bloggdala?

  Du skriver så fint o mycket klokt, tycker om ditt allra förta inlägg... även vi östgötar längtar efter vår! Ligger o suktar på www.ving... snart sportlov!

  Varm Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ohh - vilken god skumpa - tack:-)
  Din blogg är verkligen något särskilt, jag är glad att jag fann den. Jag kan kalla mig en trogen läsare av din blogg - även om jag bara funnits med här sedan januari detta ojämna år. Men jag har ju läst hela bloggen - även ditt första inlägg - som grep mig på en gång.
  Det är ljuvt på något sätt att dela 'Landet Väntan' - men jag hoppas att vi båda o alla andra som har skrivardrömmar - kommer till 'Landet Utgiven' - imorgon helst.
  Du ligger ju lite före mig, så jag följer dig som mitt föredöme ...
  Även om jag kanske är sist in här på din blogg deltar jag gärna i din utlottning:-)
  Hoppas du får tummen upp imorgon så kan du fortsätta med ditt nya manus o lägga det du redigerar åt sidan.//Kram Ebba

  SvaraRadera
 7. Hej kära du och grattis på 1-årsdagen!
  500 inlägg är inte fy skam, jag har haft min blogg i omkring 2 år och har endast kommit upp till runt 550 inlägg - jag ligger uppengarligen efter.

  Keep up!
  /Carina

  SvaraRadera
 8. Grattis på 1-årsdagen fina du. :) Och tack för skumpan, det behövs lite roligheter när vädret (och världen) ser ut som den gör... Självklart vill jag vara med i din utlottning också. choklad, böcker och nötter: en oslagbar kombo som jag gillar massor. :)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Grattis till ett-års dagen! Och Tack för att du började blogga! Det har verkligen inspirerat mig att själv våga fundera på att skriva :)
  Jag är så klart med i utlottningen :) Kram!

  SvaraRadera
 10. Grattis på ettårsdagen! Får fira både dig och min Milton idag. Lite champagne blir perfekt. Jag smuttar och höjer en skål för din fina blogg och önskar dig all lycka med skrivandet!

  SvaraRadera
 11. Adela:
  Tack, snälla du! Jag ser fram emot att hänga med dig i din fantastiska bloggvärld också. :D
  Kramar!

  Fighter:
  Tackar, tackar och skål!
  Varm kram tillbaka!

  Annelie:
  Tack, tack och skål!

  Caroline:
  Tack, snälla du! Jag är så glad om jag kan inspirera. Det var precis så för mig också när jag började blogga att jag blev inspirerad och tog ett hårdare tag om skrivandet :) Det är en härlig värld att få vara med i.

  Anna:
  Tack, snälla du för dina fina ord! Visst är det en alldeles speciell värld, bloggvärlden.

  Hoppas att du hittar någon härlig resa till sportlovet. I år känns lite värme och sol mycket välkommet :)

  Kramar!

  Ebba:
  Tack, snälla du! Dina fina ord värmer verkligen.

  Jag tror att vi ska klara även detta ojämna år med galans. Jag är totalt imponerad av hur du kunnat läsa igenom hela bloggen. Imponerande!

  I "Landet Väntan" går känslorna upp och ner men tillsammans med andra så blir livet där så mycket lättare. "Landet Utgiven" hägrar i fjärran och jag hoppas att vi alla ska nå ända fram.
  Kram!

  Carina:
  Tackar! En gör så gött en kan :)

  Nina:
  Tack, snälla du!
  Att fira är det bästa jag vet :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Tack, fina du för de fina orden!
  Inget gör mig gladare än om jag kan inspirera. Klart du ska skriva, det är så kul!
  Kram!

  Eva:
  Tack, snälla du!
  Vad mysigt att fira en liten ettåring. Hoppas att ni får en riktigt mysig födelsedag.

  Susanne B:
  Tackar, tackar!

  SvaraRadera
 12. Malin:
  Och du med, såklart :)
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Snacka om härligt inlägg, jag är också glad att du började blogga och extra glad förstås att jag hittade dej. Jag tror att det just är de udda siffrorna som kommer att göra det, i år kommer den ut, eller de, böckerna du skriver. Heja dej och SKÅL i efterhand.

  SvaraRadera
 14. Trolligt:
  Tack, snälla du och skål!
  Detsamma gäller för mig, det är fantastiskt att få läsa dina tankar i stort och smått. Det är som att man lär känna varandra trots att man aldrig träffats.

  Jag hoppas att du har rätt om det udda året :)

  SvaraRadera
 15. Grattis till ett fantastiskt första bloggår Anneli! :) Jag ser fram emot att få följa dig även under ditt 2:a och förhoppningsvis många fler. Även om jag inte hinner kommentera lika ofta längre (på grund av arbete)så kikar jag in varenda dag och får min dagliga Anneli-dos. Du vet hur mycket jag uppskattar dig och tror på dig. Jag ser fram emot att fylla min bokhylla med dina böcker många år framöver.

  Stor kram och blogga på vännen

  SvaraRadera
 16. Lotta:
  Tack, fina du! Detsamma gäller för mig, jag tittar in på din blogg varje dag och känner mig lite hemma där. Dina ord gör mig alltid lika glad både på bloggen och i dina kommentarer hos mig.

  Jag tycker inte att man ska känna någon press att kommentera. Det är så mycket annat som händer i livet som tar tid och jag vet hur man vill mer än man hinner.
  Kramar!

  SvaraRadera