.

.

söndag 16 januari 2011

Numerologi enligt mig


Jag har aldrig gillat ojämna nummer. Jag har faktiskt ingen aning om varför. För mig är ojämna nummer hårdare och mindre inbjudande än jämna nummer. Jämna nummer är runda och mjuka.  Det måste vara något med mitt sinne som gör att jag ogilla dessa ojämna nummer. För mig är det ordning och reda i jämna nummer. De är delbara och rättvisa. Ingen lämnas utanför.

Jag tänker faktiskt lite på att viktiga datum helst ska vara jämna. När mina barn skulle födas så ville jag inte att de skulle komma på ojämna datum. Mitt första barn föddes den 12:e, det var i december så det blev perfekt, 12/12. När mitt andra barn skulle födas så var det den 17:de. Man kan väl säga att när det var dags att föda så var datumet det sista som fanns i mitt sinne. Överlevnad är väl snarare rätt ord för just den tidpunkten. Men ändå. Dessutom september, 17/9, inte riktigt bra för mitt siffersinne. Tredje barnet föddes också den 17:de. Augusti den här gången, 17/8, hälften hälften och lätt att komma ihåg då två av barnen hade samma datum som födelsedag. Vår lillkille skulle födas i juni. Perfekt! Den 6 juni var jag livrädd att han skulle komma. Varför? Jo, året var 2006, 060606 kändes inte alls bra eftersom 666 sägs vara satans nummer. Här fungerar inte jämna nummer alls så jag var glad när den 6:e hade passerat. Han kom till slut till oss den 11:e. 11/6, hälften hälften och just den här gången helt ok, med tanke på omständigheterna runt 666. Fast den 12:e hade varit bättre för då hade vi haft två den 17:de och två den 12:e. Förlovningsdagen blev den 19/6 inte helt bra men den bestämde inte vi efter som vi skulle åka helikopter mellan Monaco och Nice just den dagen och där skulle vi förlova oss. Inga siffror i världen kunde göra den dagen mer romantisk än den blev. När vi gifte oss gick det helt snett. Ja, inte bröllopet, inte alls, det var helt fantastiskt. Men siffrorna 1997-02-15. En ynka 2:a blev rätt men det gick väldigt bra ändå. Den dagen man gifter sig har man en hel mängd andra saker att tänka på än siffror. Min födelsedag är den 7/7. Ojämnt, men ett extremt lyckonummer så det lever jag gott på.

Det var lite om siffror enligt mig. Lite på allvar men mest på skoj.

7 kommentarer:

 1. Jag har aldrig tänkt på siffror på det sättet, istället har jag nog en massa andra tricks och fix som jag ägnar mig åt:)

  SvaraRadera
 2. Lustigt. Jag tänker inte så, men jag förstår dina tankebanor. : )

  SvaraRadera
 3. Åsa:
  Alla har vi våra egenheter :)

  Stort och smått:
  Ja, lite skumt är det kanske :)

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Jag känner så igen mig!! Men vi har mer jämna nummer i familjen ("tack och lov")...Dotter född 16/12, Make 10/12, jag 28/8. Första dejt 22/2, Gifta 20/10, men förlovade 5/4...Jag tycker mycket om jämna nummer :)

  SvaraRadera
 5. Hahaha precis som du är jag med och fler kan jag se här på kommentarerna! Jag ser detaljer, även på siffror! De jämna är mer harmoniska!
  Mitt lyckotal är 4!
  Ha en fin vecka! Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Jag är också totalt svag för jämna nummer, hade ett lååångt samtal nyligen för att få ett nummer med bara fina runda jämna siffror inga kantiga ojämna uddasiffror. Jag är jätteglad att jag är född 22 februari (0222) - och nummer 6 gillar jag, turnummer på lotter är 16, (min bröllopsdag dessutom)

  SvaraRadera
 7. Kul att det är fler än jag som har de här tankarna :)

  SvaraRadera