.

.

fredag 14 januari 2011

Känslor mittemellan


Stuck somewhere between My Dreams and reality.

Det är ganska ofta som man befinner sig sådär mittemellan. Man vandrar omkring mellan att följa sin dröm och att obönhörligt finnas mitt i verkligheten. Att vara där kan kännas väldigt frustrerande men likaväl är det ett tillstånd som jag tror är ofrånkomligt och egentligen inte alls så illa som det kan verka. Livet innehåller så många komponenter som ska tas om hand på en och samma gång. Vi är inte alls ensidiga och om vi alltid befann oss mitt i drömmen så hade den inte längre samma dragningskraft på oss. Det är nog egentligen den där mångfasetterade sidan av oss som gör livet så härligt att leva. Skillnaden mellan jobb och frihet. Mellan kamp och belöning. Att följa vår dröm och samtidigt leva mitt i verkligheten. Det är inte så illa att finnas där mittemellan egentligen. Det betyder att man faktiskt får tassa omkring i den fantastiska värld som är vår dröm. Ibland. Jag är så lyckligt lottad som får leva i båda världarna. Jag känner att jag verkligen har allt. En underbar familj som betyder allt för mig. Ett liv som är välsignat och utan några stora sorger. Det är mycket att vara tacksam över. Och som grädde på moset så får jag göra det som gör mig lycklig och stundtals euforisk. Skriva. Hitta på nya världar och skapa liv.

Nu har jag snart väntat på svar från två förlag i fyra månader och det dags att sätta plan B i system. Jag börjar med att redigera mitt manus en gång till. Det finns alltid något att förbättra och det är precis vad jag ska göra. Den varma nyutskrivna manushögen ligger framför mig och jag anar att det kan bli en lång natt.

10 kommentarer:

 1. Det låter klokt att sätta värde på "mittemellan"-stunderna istället för att gå och längta bort och drivas av att "gräset är grönare på andra sidan"! Du är bra på att fånga upp det goda i stunden -det ser vi ju med dina skildringar i foto och ord:)

  Kanske ses vi till sommaren -kanske inte. Tack för din kommentar tidigare, det gjorde mig glad att du öht funderade på saken! Annars är ju den här kanalen en fortsatt rolig kontakt- och inspirationskälla. Det var ju ditt förresten inlägg om att "hitta sin röst" som gav mig struktur för Skurupskursen. Så tack -igen- för inspiration och tips.

  Frågor om vars och ens speciella, individuella styrka och naturliga stil är så intressant, tycker jag. En författar som lyckats kombinera egen stil med framgång är ju Anne Swärd -från Simrishamn. Och glädjande nog har hon gått med på att dela med sig av sina erfarenheter under kursveckan!!

  Ja, det finns så mycket spännande att lära, det blir aldrig trist med skrivandet:)Kanske är det just processen -mittemellan- snarare än målet som är det bästa?
  Lycka till med redigeringsarbetet!

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig också oändligt tacksam varje dag, av samma skäl som du. Samtidigt blir jag lite extra lycklig av att tänka på mina drömmar och vägen dit.

  Lycka till med manuset, någon gång kommer beskedet du väntar på!

  SvaraRadera
 3. Men tänk! Utan drömmar, vad är man då? Om man inte ser fram emot nåt? Vill uppnå nåt? Jag tycker att du gör rätt i som kör på, förbättrar ditt manus så gott du kan. Göra nåt under tiden så att du inte "bara" väntar :) Bra tänkt!!

  SvaraRadera
 4. Påt ba! ;) Det är enda sättet. När du faller, tänk på att jag är där och drar dig upp. Och håller dig i handen. :)

  SvaraRadera
 5. Jag är säker på att du lyckas till slut...du har så många kloka och fina tankar och drömmar så när tiden är inne.......;)

  Lycka till vännen;)
  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 6. Så fint du skriver. Jag är oxå övertygad om att du kommer att lyckas, precis som jag en dag;)

  Härligt att läsa om tacksamhet för det är något vi alla behöver lägga en extra tanke på ibland.

  Vad har vi att vara tacksamma över?

  Kramkram

  SvaraRadera
 7. Du skriver fint... släpp aldrig taget... fortsätt med ditt manus! Lycka Till! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
 8. Fint du skriver:-)
  Plan B sitter nog aldrig i vägen - jag tänker att jag oxå ska sätta in den om jag inte hör något från förlagen i rimlig tid. Ha det så härligt med manuset i natt - spännande:-)
  //Kram Ebba

  SvaraRadera
 9. Jag tror på dig Anneli och det är jag inte ensam om. Vi är många som tror på dig vännen men det viktigaste av allt är att DU tror på dig själv. Detta blir ditt år!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Sofie B-C:
  Tack, snälla du! Jag kan ju leva på dina fantastiska ord om mitt skrivande även om jag aldrig blir utgiven :)

  Det händer en massa bra saker mittemellan. Där sker ju till stor del förarbetet till skrivandet. Där finns också det livet där familjen finns nära och vardagen blandas med stora känslor och närhet.

  Det skulle vara så kul att få vara med på kursen, särskilt nu när jag lyckats inspirera till ämnet :) Jag har inte läst Anne Swärd men jag ska definitivt göra det nu.

  Annelie:
  Tack, snälla du!

  Att känna tacksamhet och vara nöjd med livet gör livet så mycket trevligare :) Att få följa sina drömmar gör det mycket lättare att känna sig nöjd och lycklig.

  Trillingnöten:
  Jag tror att drömmar är lika viktiga som mat och vatten. De gör att man tar sig framåt.

  Nu redigerar jag men annars är jag är i full gång med mitt andra manus. Att bara vänta duger inte, det gör ingen människa lycklig :)

  Malin, Costa Brava:
  Tack, underbara du!
  Bara tanken på att du finns där och drar upp mig om jag faller gör mig lycklig och så mycket starkare. Kram!

  Adela:
  Tack, snälla du!
  Dina uppmuntrande ord gör mig varm i själen.
  Kramar!

  Cattis:
  Tack för dina fina ord!
  Klart vi ska lyckas. Det är bara framåt och uppåt som gäller :)
  Tacksamhet är viktigt och de flesta människor har mer att vara tacksamma över än de tror.
  Kramar!

  Anna:
  Tack, snälla du för dina fina ord!
  Kramar!

  Ebba:
  Tack, för dina fina ord!
  Plan B är en bra idé att ha i ett tidigt stadium. Det gör vägen till utgivning lite lättare ;)
  Kram!

  Lotta:
  Tack, snälla du! Dina fina ord värmer min själ. Jag tror! :)
  Kramar!

  SvaraRadera