.

.

onsdag 19 januari 2011

Röda skor

Detta är det andra röda paret skor jag köpt på kort tid. De här skorna hittade jag helt i förbigående på rea när jag skulle köpa en blomma. Jag kan inte alls förstå varför eftersom jag inte gillar rött alls vad gäller kläder och inte heller i inredning. Utom möjligen på jul. Det enda röda som jag minns att jag ägt, förutom kläder jag haft vid jul, är en festklänning som jag hade på vår bröllopsresa. En djupt röd glansig klänning i tjockt lyxigt tyg. Den var snygg men jag har bara använt den en enda gång på en middag på vår Västindienkryssning. Vad har hänt i min hjärna när jag fastnar för röda skor. Är det något nytt som håller på att ta form. Det kanske bara är så att jag gilla röda skor. En svart klänning och röda skor är snyggt. Men ändå, man måste undra lite.

11 kommentarer:

 1. Tack för champagnen och nötterna -nedan:) Behöver ju knappast nämna hur mycket jag uppskattat din blogg -det har du ju sett vid detta laget! Och vilka skor -de blir fina på uteterassen under en stjärnklar Teneriffahimmel!!

  SvaraRadera
 2. Superduperläckra skor! Tyvärr är jag helt värdelös på att gå i klackskor så de är inget för mig, men de är galet snygga! Perfekta till en svart klänning som du säger och så en snygg röd accessoar till, en väska, ett halsband, en sjal... O så snygg du kommer att bli. :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Häftigt:-) Ett av mina manus börjar så här: "Skorna är av rött lack. Vristerna välsvarvade. Längre upp på benen kan jag inte se ..." Så att jag gillar röda skor behöver väl knappast inte upprepas? Kram Ebba

  SvaraRadera
 4. Åh, jag kan inte ha sådana skor för ryggen, men de skulle passa helt suveränt till min långa klänning i krossad sammet, som är i samma nyans :-D

  De är i alla fall skor som klär en drottning, som en blivande deckardrottning eller något liknande kanske ;-)

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 5. Supersnygga! Jag tror att man omedvetet fastnar för olika färger i olika perioder, och jag gissar att det kan ha med ens sinnestämning att göra. För ett par år sedan ställde jag ut mina tavlor, och då kommenterade en besökare som sett mina tavlor många gånger tidigare att jag målade väldigt mycket i grönt. Grönt sägs ju vara en färg som man dras till när man känner sig lugn och tillfreds. Om det stämmer vet jag inte, men jag kände mig faktiskt väldigt lugn den perioden.
  Frågan är vad rött i så fall betyder. Styrka, kanske?

  SvaraRadera
 6. Underbara skor. Kanske livet förbereder dig inför något stort, då du kommer att få användning för så vackra skor.

  SvaraRadera
 7. Vackra! Det är något visst med röda skor. Jag har också med ett par röda skor i den allra första meningen i mitt manus!

  SvaraRadera
 8. Och jag ser dem sticka ut från ett par slitna härliga sommarjeans.

  SvaraRadera
 9. Sofie:
  Tack, snälla du! Dina ord gör mig som vanligt varm i hjärtat.
  Det finns alltid bra tillfällen för ett par röda skor :)

  Nina:
  Tack! Jag har kommit av mig en del med höga klackar också men jag är på träningsläger :)
  Kram!

  My Myself and I:
  Visst är de härliga! :)

  Ebba:
  Vilken härlig början. Det ska bli riktigt spännande att läsa fortsättningen en dag :)
  Kram!

  Pennelina:
  Tack, du är för snäll! Om det blir drottning så blir det inte deckardrottning i alla fall. Det finns för många sådana redan :)
  Kramar!

  Katarina:
  Tack!
  Det är konstigt eftersom jag har svårt för rött. Kanske är det lite för i ögonfallande för min smak. Jag älskar dova färger. Jag googlade lite på det och du var nog inne på rätt spår vad gäller rött. Ord som är förknippade med rött är bland annat energi, passion, kreativ kraft och framgång. Stark fanns faktiskt också med bland orden. Du verkar kunna dina färger ;) Det låter riktigt bra tycker jag :)

  Annelie:
  Jag hoppas att du har rätt :) När något stort händer så står jag redo med fina skor.

  Annika:
  Tack! Vad kul! Det verkar populärt med röda skor i litteraturen :)

  SvaraRadera
 10. Trolligt:
  Precis där de passa som allra bäst :)

  SvaraRadera