.

.

onsdag 5 september 2012

Tidsvis

är något man behöver vara när man har fyra barn, ett stort hus att sköta, en hög med stryktvätt högre än Mount Everest och samtidigt vill skriva.


Jag har tränat, varit på två utvecklingssamtal idag. Men jag hann i alla fall redigera en del. Jag har tur som har en dotter som tränar hemkunskap här hemma. Idag har hon gjort middag, korv stroganoff och ris. Det gör att jag får lite extra tid för min berättelse. Helt underbart! Och jag läser, ändrar och funderar. Lever min karaktärs liv och våndas. Gläds och njuter när det blir tillfälle till det. Låter min skrivmusik fylla upp mitt sinne och hjälpa mig att hitta de rätta orden. Stämningen. Och ingen kunde vara lyckligare än jag är när jag får trippa omkring i min berättelse och skapa min egen lilla värld av ord.

Idag får min redigeringsmusik illustrera både min berättelse och min egen känsla denna dag. Feeling good med Nina Simone.
 

10 kommentarer:

 1. Ibland kan döttrar var en överraskning i tillvaron - undebart!

  Den där redigeringen du håller på med påminner mycket om min egen och jag trivs mycket med den.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Döttrar kan verkligen vara en överraskning och de är alltid en välsignelse.

   Det känns skönt att trivas med sin berättelse när man jobbar med den. Det känns också som att det är ett gott tecken.

   Kramar!

   Radera
 2. Så härligt det låter! Vad bra att dottern får hemuppgifter i hemkunskap. Det har aldrig mina barn fått tyvärr.Det känns som att du vet precis hur du ska få skaparlusten att blomma. Själv är jag i nybörjarstadiet och har så svårt att skriva. Jag vet precis vad jag vill skriva men ändå har jag svårt att koncentrera mig. Kanske för att jag är för skör just nu?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt! Jag vet inte om det var någon hemuppgift direkt, men det var ett recept från hemkunskapen och så vill hon träna och lära sig mer. Perfekt tycker jag. Igår gjorde äldsta sonen mat, om det fortsätter på det här viset slipper jag snart laga någon mat alls : ) När det gäller skaparlusten så behöver jag bara sätta mig ner med musik i hörlurarna, så lockar jag fram kreativiteten på en gång. Kanske för att jag måste utnyttja tiden jag har på bästa sätt. Du kommer att hitta ditt sätt att skriva på, bara du söker och försöker. Lycka till! Kram!

   Radera
 3. Fina rosor du har i headern! Jag är helt såld på rosa rosor, det är något med dem.

  Jag längtar så himla mycket att få sjunka in i mina fiktiva världar. Jobbar för mycket nu. :( Det här året, men sedan går jag ner i tid igen för skrivandet har blivit ett beroende...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, de fotograferades på Gotland i sommar. Jag älskar också rosor.

   Ibland är det ju svårt att få tiden att räcka till. Precis så är det ofta för mig också, men när man väl får sitta där då hamnar man lätt i sjunde himlen. Det är definitivt ett beroende.

   Hoppas att du hittar tiden alldeles snart för jag längtar verkligen efter att få läsa dina berättelser.

   Radera
 4. Det är fantastiskt att få vara i den världen, nu skulle jag väldigt gärna vilja gå in i din och få uppleva den berättelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen helt underbart! Jag blir glad över att du är nyfiken på min berättelse och hoppas att du kommer att få läsa den snart.

   Radera
 5. Jag längtar tills jag har redigeringen kvar.... 50' ord kvar bara. Hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den flödesskrivande fasen är också helt underbar. Då växer en berättelse fram på ett sätt som man aldrig kunnat förutse. Ett ord i taget så är du snart i det redigerande stadiet.

   Radera