.

.

måndag 24 september 2012

Om lektörsutlåtandet

och att läsa igenom det ännu en gång.


Jag tror att jag har tagit mig igenom de flesta punkter nu och det känns verkligen som jag är på rätt väg. Det var ett tag sedan jag läste utlåtandet nu, så det var mycket intressant. Jag har fortsatt redigera och hoppas att jag har hittat helt rätt den här gången. Att redigera är ett hårt arbete som kräver mycket eftertanke och tips på att göra det ännu bättre tages alltid tacksamt emot. Här har jag hittat bra tips, de visar på ett enkelt sätt precis vad vi alla behöver göra för att berättelsen ska bli bättre och så är de så gulliga.
 

14 kommentarer:

 1. Är det meningen att lektören ska gå igenom det en gång till? Jag vet inte riktigt hur sådant där fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet inte alls. Det jag läste igenom är det första och hittills enda utlåtande jag fått på mitt första manus. Jag ville bara läsa det igen för att se vad jag har förändrat under arbetets gång.

   Radera
 2. Ett tips "konsten att skriva" från Bodil Malmsten: "Köp en stol. Håll tyst. Städa. Förivra dig inte. Må dåligt."

  Det passar henne! Själv måste jag känna glädje!

  Lycka Till! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Precis, det passar henne : ) Stol har jag, tyst är jag, i alla fall när jag skriver, städa undviker jag helst om jag kan, förivrar mig gör jag alltid när jag skriver, mår jag dåligt kan jag inte skriva alls. Så definitivt, vi är alla olika. Glädje är bäst!
   Kramar!

   Radera
 3. Bra idé att plocka fram lektörsutlåtandet igen. Till en början kanske man bara ser det positiva. Med tiden kan man nog ta till sig av det negativa och göra om dem till något positivt ... allt kan bara bli bättre av det!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är jättebra. Själv ser jag nog först det negativa, men efterhand så kan jag även ta åt mig det positiva och se att det jag skrivit faktiskt fungerar. Allt som allt så tror jag att berättelsen blir bättre om man funderar på vad som kan skrivas om förfinas och förbättras.
   Kramar!

   Radera
 4. Vad duktig du är :). Kör hårt!!!

  SvaraRadera
 5. Oj, det verkar som om du här haft rätt mycket jobb efter det DÄR lektörsutlåtandet om jag minns rätt. Vad duktig du ÄR som kämpat på o tagit dig igenom hela. Hittade di en kompromiss, sen, med vad lektören sa och hur mycket du kunde tänka dig att ändra? Lycka till, verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade din kommentar i skräpposten. Tack snälla du! Det lektörsutlåtandet du pratar om är det som jag fick på mitt andra manus, det här är mitt första manus och inte alls lika svårt att ta sig igenom. Bara tidskrävande. Mitt andra manus funderar jag fortfarande på.

   Radera
 6. Jag hade skrivit en kommentar här men nu är den borta. Suck. Måste jag verkligen sluta kommentera från telefonen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist när sådant händer. Jag blir såklart nyfiken på vad du skrev : )

   Radera
 7. Vad otroligt duktiga barnen är i filmen! Bara det är ju inspirerande :).

  SvaraRadera
 8. Visst är de duktiga och de berättar om skrivandets konst på ett lättfattligt och roligt sätt : )

  SvaraRadera