.

.

torsdag 6 september 2012

Redigera mera

det är vad jag håller på med just nu. Alla tips som tar mig vidare är av allra största vikt.Jag har snart kommit halvvägs och det känns alltid spännande. Jag önskar bara att jag hade ännu mer tid att få leva i mina berättelser. Men, men, man tager vad man haver. Den där känslan när man är igenom ännu en redigering är så härlig. Sedan läser man igenom manuset en gång till. Någon gång måste det väl ändå vara tillräckligt bra.

16 kommentarer:

 1. Haha, älskade videon! :)
  Jag antar att när man inte längre hittar saker att korrigera (eller saker som inte gör så stor skillnad på helheten) eller inte orkar mer, då är det nog dags att lägga undan den ett tag innan man kollar igenom den en sista gång och skickar till ett förlag. Det är iaf vad jag tänker göra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ha roligt när man skriver, redigerar och lyssnar på skrivtips : )

   Det är svårt att veta när man är färdig. För varje gång man läser sin berättelse så blir det svårare och svårare att vara objektiv. Man har levt med sina ord så länge att man inte vet vad man ska tycka. Man får väl försöka lita på den ursprungliga känslan helt enkelt : )

   Radera
 2. Svar
  1. Lyssna på Åsa. Hon borde veta! :)

   Radera
  2. Det borde hon verkligen! : )

   Radera
  3. Absolut! Frågan är bara när?

   Radera
 3. Ja det är svårt att veta när det är tillräcklig redigerat. Troligen när det bara handlar om några ordändringar hit och dit :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supersvårt!Fast det är väl bara att försöka vara nöjd vid ett tillfälle eller annat : )

   Radera
 4. Tror att man vet när redigeringen är klar - men det kan ta sin tid och det måste vara värt det.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast man tror att det är färdigt och så får det vila en stund och så känns det ändå inte riktigt färdigt när man tittar på den igen. Kanske kan det inte bli fullkomligt färdigt, utan man kanske måste nöja sig någon gång.
   Kram!

   Radera
 5. Det heter ju kill you darlings och det enda tips som jag kan ge är det jag fick när jag läste copywriting på Berghs; man kan i stort sett ALLTID ta bort det första stycket man skriver. Det brukar oftas vara kaka på kaka i en text... Vet inte om det hjälper dig? Kramar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag tror att du har helt rätt, men jag har redigerat så många gånger nu, att det inte känns som om jag vill ta bort så mycket mer. Däremot hittar man alltid småfel hur många gånger man än läser. Kram!

   Radera
 6. Såklart det kommer att bli bra! Du jobbar så hårt med det så det är klart att det blir bra. Jag har inte kommit så långt som till redigering ännu, min roman är inte färdig...men det närmar sig med stormsteg. Jag håller på att knyta ihop det men har ännu inte bundit ihop allt riktigt. Jag har det dock i huvudet så bara jag får hålla på ett tag till så blir den klar. Min första bästsäljare! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag försöker, men det är svårt att läsa sin egen text objektivt när man jobbat med den så länge som jag gjort.

   Lycka till med din bästsäljare! : )

   Radera
 7. Vilken fantastisk film =)
  Hoppas du får tid till att redigera vidare idag, finns ingen bättre känsla än den när man är på gång och inne i manuset. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Visst är filmen bra! : )
   Jag redigerar vidare men helgerna brukar mest vikas åt familjen. Fast snart är vardagen här igen och dags att redigera mera... : )

   Radera