.

.

måndag 2 maj 2011

Störd vilaI morse tänkte jag vila en stund efter det att barnen gått till skolan, eftersom helgen varit ganska hektisk. Jag låg en stund och försökte somna. Det fungerade dåligt eftersom det började surra olika tankar i huvudet. Ett blogginlägg dök upp. Mitt i allt surrande dök det också upp en ny berättelse. Fyra helt klara karaktärer kom till liv. Det gick bara inte att sova. Jag var rädd för att tappa bort dem om jag somnade. Så jag gick upp och strukturerade upp berättelsen i word. Det är bara en början men det är i alla fall något. Jag har ingen aning om varifrån den kom. Jag tror att det var något i mina tankar om blogginlägget som triggade fram en historia. Det är fantastiskt kul att komma på nya berättelser samtidigt som det är fruktansvärt frustrerande. När ska jag hinna skriva ner dem alla. Jag har femton stycken som bara väntar på sin tur. Nu rusar hjärnan i väg igen. Ett steg i taget. Sitta ner och skriva. En berättelse i taget. Eller kanske ett par. Eller i alla fall högst tre :)

13 kommentarer:

 1. Det låter härligt. Själv kan jag inte kreera en enda:)

  SvaraRadera
 2. Oj, så många har inte jag. Egentligen har jag bara en och ett frö till en annan, men that's it.

  SvaraRadera
 3. Tänk ändå vad härligt när kreativiteten tar överhand och motar bort sömnen:-)
  Du skulle behöva vara bläckfisk med minst åtta armar och 4 datorer:-)
  Jag har en story plus ett frö.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Åhhh det låter ju alldeles underbart! Och jag känner såväl igen det... och det är så frustrerande att jag inte ens skriver någon bok, ännu. Jag har nog hundra saker jag vill skriva om, hundra känslor och stunder jag vill dela, som vill ut.
  Tack för din fina kommentar hos mig, jag blev jätte-glad.
  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Åsa:
  Fast du gör så mycket annat. Men jag tror på dig, rätt vad det är så kommer den :)

  Nilla:
  Egentligen måste det kännas lite lugnare. Man blir frustrerad av att det dyker upp något nytt hela tiden :)

  Ebba:
  Hahaha.... Det skulle vara perfekt för mig. Åtta armar och fyra datorer. Lysande! Lite svårt att hitta kläder, men vad gör väl det :)
  En story plus ett frö känns lugnare på något sätt :)
  Kram!

  Caroline:
  All in good time, all in good time! Du har en massa andra saker som är viktiga i ditt liv just nu. När du är redo så kommer det. Du skriver så bra att något annat är omöjligt.
  Kram!

  My Myself and I:
  Visst är det! :)

  SvaraRadera
 6. Vet du, jag känner faktiskt igen mig nu! När jag skrev barnboken (som ska skickas in så småningom) dök det upp en historia till, en roman, som inte lämnar mig ifred. Men när ska jag skriva?? Den knackar på som en tok där inne!

  SvaraRadera
 7. Historierna dyker upp när man minst anar det. Själv har jag "bara" tre ofärdiga i huvudet.
  Du är så kreativ Anneli, fortsätt så är du snart publicerad :)
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Anneli
  Jag tittade in hos dig. Vilken trevlig blogg.

  Så är det här också, massor ideer som bara kommer, men alldeles för lite tid för att sitta i lugn och ro och skriva. Ganska så frustrerande.

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Det är en både frustrerande och härlig känsla :) Lycka till med dem båda!

  Annika:
  Tack snälla du! Tre är bra. Det känns inte oöverstigligt :)
  Hoppas att allt är bra med dig.
  Kram!

  My Myself and I:
  Varsågod! Du skriver fantastiskt bra. Jag håller tummarna för att du ska vinna.

  Maria:
  Tack, snälla du! Vad kul att du tittar in hos mig.

  Det är verkligen frustrerande, men också roligt på samma gång. Det måste vara värre att inte ha några ideer alls :) Lite mer tid för att skriva skulle inte skada dock.

  Grattis till att din barnbok blivit antagen. Vad spännande och kul det måste vara.

  SvaraRadera
 10. Jag känner igen det där med att idéer till nya böcker ständigt poppar upp. Jag vet att det är något jag ska vara tacksam över men samtidigt kan det vara lite distraherande när man är mitt inne i den roman man skriver på just nu. Därför brukar jag fånga stunden och skriva ner tankar och idéer i en bok och spara till ett senare tillfälle. ;)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Lotta:
  Det är både härligt och frusterande med alla nya berättelser som dyker upp. Man har ju trots allt begränsat med tid att skriva på. Tråkigt men sant :) Det skulle ändå vara värre om inget alls dök upp. Jag skriver också upp och sparar.
  Kram!

  SvaraRadera