.

.

söndag 22 maj 2011

Livet och meningen med det


Kanske är det så. Det är inte alltid lätt att veta vad man håller på med eller varför. Men jag vet att jag är på väg åt rätt håll. Jag känner det i min kropp. Jag känner det när jag skriver. Den speciella lyckokänslan som bara skrivandet kan ge mig. Näst efter min familj så finns det inget som ger mig en sådan lycka och tillfredsställelse. Som om jag plötsligt har hamnat helt rätt i universum. Som om min plats där har varit tom ända tills nu. Nu har jag äntligen hittat det som jag brinner för. Min passion. Så jag tror faktiskt att jag börjar förstå vad jag håller på med och vart jag är på väg. Till slut.


Nu är min dotter hemma efter sin resa till Stockholm och mitt liv och mitt universum är ställt till rätta igen. Mitt mammahjärta kan slå lugna slag igen. Min familj är samlad och så är också jag. Och så alla värmande kommentarer här på bloggen som ger mig ny styrka. Tack för dem! Imorgon är det en ny dag och då ska jag skriva igen. Jag känner i hela kroppen hur orden hoppar omkring. Dansar, samlar sig, väntar. Imorgon får de komma ut. Då får de bilda magi inför mina ögon.

Bilderna är lånade från nätet.

10 kommentarer:

 1. Jag blir lite lycklig av det du beskriver och den magi du upplever. Känns underbart att du "hittat hem".
  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Samma här :)

  SvaraRadera
 3. Det är bra att tänka efter och fundera över vad man skall ha sitt liv till. Inte bara låta det rulla på och gå i invanda fotspår som kanske bara innehåller... ja vadå? Härligt att läsa att du söker din väg och hittar rätt!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt Anneli! Du sprider energi känner jag;)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 5. De här meningarna du skrev på slutet tycker jag är helt sagolika :)

  "Jag känner i hela kroppen hur orden hoppar omkring. Dansar, samlar sig, väntar. Imorgon får de komma ut. Då får de bilda magi inför mina ögon."

  SvaraRadera
 6. Ebba:
  Men det är ju så härligt att hitta hem :)
  Kram!

  Malin:
  :) Kram!

  Monika:
  Det är så viktigt att fundera på livet då och då. Man vill verkligen inte att livet bara ska gå utan att man lyckas hitta sin passion och lycka.

  Adela:
  Tack snälla du, detsamma :)
  Kram!

  Boknettan:
  Vad kul att du tittar in hos mig. Och vad glad jag blir över dina ord. Tack! :)

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att familjen är hel igen! Fasar för den tid då mina egna barn reser runt...H ane fin och produktiv vecka! kram

  SvaraRadera
 8. Bra att du håller fast vid skrivarglädjen! Den leder säkert inte bara snart till en utgiven bok utan hjälper oss samtidigt, tror jag, att vara "bättre", nöjdare mammor:) Roligt att allt gick så fint i Stockholm, både för dottern och dig!

  SvaraRadera
 9. Det är alltid så härligt inspirerande att kika in till dig! Tack för att du sprider dina klokord och positivism till oss.
  Att ha en passion, att brinna för något är förfärligt viktigt för att må bra!

  SvaraRadera
 10. Trillingnöten:
  Tack, detsamma! Det är en tid fylld av oro. Jag gillar bäst när alla barnen är hemma i tryggt förvar :) Kram!

  Sofie:
  Skrivglädjen finns kvar hela tiden :) Dina uppmuntrande ord gör mig väldigt glad, och jag hoppas att du har rätt. Lika glad blir jag om jag inspirerar andra mammor, mina barn är alltid viktigast för mig. Det är skönt att ha familjen samlad igen. När de är nära mig skriver jag mer och förhoppningsvis bättre:)

  Hoppas att också ditt skrivande går framåt i rätt riktning.

  Märta:
  Tack snälla du för dina uppmuntrande ord! Inget gör mig gladare än om jag kan inspirera :) Jag tror mer på att se det positiva än det negativa i allt som händer i livet. Att hitta och att ha möjligheten följa sin dröm är fantastiskt!

  SvaraRadera