.

.

måndag 23 maj 2011

Orden som bär migTack för orden.
Språket.

De hänger som oslipade blankvapen över oss.
Jag bänder det, jag böjer det, jag bryter på mitt eget.

Jag hoppas att orden aldrig tar slut för vem vet, då kanske nävarna tar vid :)

En underbar dag bland orden! 3 495 ord dansade fram ur mitt inre. När man skriver så intensivt så får blogg och annan social media stå tillbaka. Men nu finns jag här en stund. Sedan måste jag säga godnatt till barnen. Men jag är lycklig. Jag sitter med blossande ansikte och ser mina ord dansa med varandra framför mina ögon. Det är magi. Så är det bara. Jag provar att berätta samma sak ur två personers synvinkel. Jag testar det så får vi se om det fungerar. Det känns så just nu i alla fall. Det blir tydligare. Ger mer tyngd. Det är spännande och jag kan knappt vänta tills i morgon då jag får vet mer om hur det ska gå. Det är så otroligt märkligt. Idag fick jag veta att en av mina karaktärer har en reumatisk sjukdom. Ja, hon dök upp först idag, även om jag visste att hon var på väg, med sin sjukdom och sitt bagage. Hm, undrar hur hon ska ta allt det nya. Inte bra anar jag. Och förlovningen, hur ska det gå med den nu? Det var ju det jag sa. En förlovning var inte så lämpligt just nu. Men hon visste ju inte vad som väntade henne. Nu vet hon. Och det är inte helt lätt att hantera. Visst är det spännande!

5 kommentarer:

 1. Härligt Anneli! Jag blir så glad för din skull och jag vet ju precis hur det känns. Förra veckans flow har följt med in i den nya veckan och det är en obeskribar känsla då orden bara rinner ur en. En känsla som det gäller att förvalta och njuta av för jag vet ju att det kommerdagar då det är tvärstopp och jag tvivlar på min egen förmåga. Då är det dessa dagar med flow som jag minns och känslan av att allt bara faller på plats.

  Spännande med dina karaktärer. Ser verkligen fram emot att läsa din bok när den finns där ute i bokhyllorna. :)

  Trist med refusering men en dag händer det Anneli. Glöm inte det!

  Ha en fortsatt fin skrivvecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Häftigt att du kan vara både betraktare och författare samtidigt:-)
  Grattis till alla nedtecknade ord!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är lite spännande att inte själv veta hur allt ska förflyta i historien :) Jag ser fram emot att få läsa din böcker så småningom!

  SvaraRadera
 4. Förstår ditt lyckorus! Finns inget bättre än när orden flödar ut och fingrarna med lätthet dansar över tangenterna!
  Kram Kim

  SvaraRadera