.

.

måndag 16 maj 2011

Shut the doorShut the door and get to writing.

Jag har ingen egen dörr att stänga, jag behöver det inte heller. Jag har hörlurar fyllda med musik istället. Det är en dörr som passar mig perfekt. Idag har jag skrivit på min andra roman. 1 670 ord. Nu har jag kommit en bra bit på vägen, 35 115 ord är skrivna allt som allt. So far! Det är så otroligt spännande att få leva mitt i en berättelse. Att få ledas rund på både vägar och omvägar. Att inte ha en aning om var berättelsen ska leda mig förrän orden skrivs framför ögonen på mig. Det är, i ordets rätta bemärkelse, magiskt. Jag förstår fortfarande inte varifrån allt kommer. Det bara dyker upp händelser och människor när man minst anar det. Nu är det tid för barnen men jag ser fram emot morgondagen då jag får veta var min berättelse ska ta mig då.

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Det låter verkligen magiskt det du beskriver. Eftersom jag inte skriver på någon bok kan jag ju inte säga at jag upplever detsamma, men, i de sammanhang där jag vart med i skrivpuff exvis så upplever jag detsamma. Dock i mycket komprimerad form, dvs under sisådär 1-3 minuter vilket är tiden mina texter/dikter brukar ta att skriva.
  Men du, trots att jag kikar in här varje dag, så vet jag ju inte, men jobbar du just nu med ngt annat med eller skriver du bara? Jag är ju en rätt ny följare av din blogg...
  Ha en fin kväll,
  kram Caroline

  SvaraRadera
 2. Jag gör precis som du, ta på mig hörlurarna och försvinner bort. Fast just nu undrar jag om jag inte gått lite vilse - dags att ta över kommandot igen!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det är med det där skrivarflödet. 35 000 ord är jättebra! Hejaheja!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Caroline:
  Det är magiskt och helt underbart :) Den magiska känslan har inget att göra med hur långa texter man skriver, man kan få uppleva magin i vilken text som helst. Och när man får göra det, då tycker jag att man är lyckligt lottad.

  Maken och jag har eget företag och vi jobbar båda hemmifrån. Jag har den stora turen att kunna bestämma själv över min tid. Med fyra barn är det inte helt lätt att få tid med allt det man vill, men jag känner mig lyckligt lottad som kan pussla med tiden nästan som jag själv vill.
  Ha en riktigt fin vecka!
  Kram!

  Annika:
  Vad kul att du tittar in hos mig :) Jag kunde inte hitta mina berättelser innan jag började lyssna på musik samtidigt som jag skrev. Sedan jag hittade den kopplingen så tycks aldrig orden ta slut. De bara finns där i samarbetet mellan mina tankar och musiken.

  Att gå vilse tror jag är nödvändigt ibland. Då får man ny inspiration och nya infallsvinklar på livet och kanske också i skrivandet.

  Lycka till med att ta kommandot igen :)

  Nina:
  Tack! Visst är det härligt! Det är en helt fantastisk känsla att få leva bland orden. Det går framåt och det känns härligt.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Du är en riktig ordspruta när du sätter igång. Tänk att musik kan betyda så mycket för att ord ska läggas till ord och sedan bli 35 000 stycken i ett dokument. Kör på i din magiska värld:-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad underbart! Jag längtar själv till den dagen jag skrivit så mycket på min nästa bok :) Kanske blir det senare i sommar! Kan ju sitta på balkongen och skriva när det är fint väder! Vilken idé!

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg, så fint skrivet. Jag ska snart ta tag i mitt skrivande ordentligt och jag ser fram emot att se vad som händer hos mig.

  kramkram

  SvaraRadera
 8. Vad underbart det låter. Jag vill också. Ja, banne mig att jag ska sätta igång. Snart...

  SvaraRadera
 9. Härligt Anneli! Skriv på vännen! :)

  Jag har en dörr att stänga och ibland är det precis vad jag behöver men lika ofta stänger jag in mig i min värld och skriver precis där jag befinner mig och bryr mig inte om allt ljud omkring. Det där varierar lite för mig.

  Ha det gott!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Ebba:
  Musiken betyder, om inte allt, så väldigt mycket för mitt skrivande. Jag fortsätter att skriva i min magiska värld :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Snart har du också skrivit din roman. Att skriva utomhus låter härligt :)

  Cattis:
  Tack! Jag hoppas att du också får hitta alla dina magiska ord :)

  Anna:
  Det är klart att du ska sätta igång. Så fort du bara kan :)

  Lotta:
  Jag skriver på för glatta livet!
  Med fyra barn runt omkring mig får jag träna på att koppla bort en stund då och då :)

  Ha en riktigt skön fortsatt vecka!
  Kram!

  SvaraRadera