.

.

lördag 28 maj 2011

Oj, vad jag har fyndat

I dag blir det definitivt inget skrivande. Tråkigt men sant. På förmiddagen anordnade näst yngste sonens skola en basar, som de gör varje vår. Då tjänar de ihop lite extra pengar för barnen att hitta på något roligt för under resten av året. Det var första gången vi var där och det var mycket trevligt. Där fanns lotterier med fina priser. Lotterihjul, tårtkastning, loppis och massor av fika. Allt till mycket humana priser. Förskoleklassen där sonen går, stod för fiskdammen. Han satt där och krokade på fångsten i nästan en timme. Då var alla fångsterna slut. Min lillkille fångade fyra av dem. Han var överlycklig. På deras loppis gjorde jag mitt stora fynd. En hel kasse med böcker för 55:-. Helt galet billigt! 

Till mig själv köpte jag de här:

Barnen fick de här:Böcker är lycka som varar länge, så nu är jag lycklig ett bra tag.

Sedan var det dags att gå hem för att skicka iväg dottern på födelsedagskalas. Nu har jag en kort stund vid datorn innan jag måste göra färdigt inför middagen med grannarna. Deras äldsta son som är 17 år, ska ha fest med klasskompisarna. För att hans föräldrar och lillebror skulle slippa sitta och kura på vinden så bjöd vi in dem till oss. Då kan de fortfarande hålla ett vakande öga på de "små" liven. Så ser det ut i mitt liv, i Skåne, i Sverige, i världen, en vårdag 2011.

6 kommentarer:

 1. En kasse med böcker är verkligen fynd! Tidsresenärens hustru har stått på min lista länge, men jag har inte läst den. Gull Åkerblom har skrivit många spännande ungdomsböcker. Den senaste jag läste var Silverkniven.

  SvaraRadera
 2. Så då fick jag min nyfikenhet stillad här, du gjorde bra nyfikenhetsreklam i kommentaren på min blogg:-)
  Den enda bok jag läst av dom är: Inger Frimansson, God natt min älskade. Ibland har jag sett Inger på bussen här i Hässelby, men jag är blyg i sådana situationer o säger ingenting. Bara ler o får ett leende tillbaka. Boken utspelar sig b la här i Hässelby - där jag bor:-)
  Jag har försökt att läsa Håkan Nessers böcker men jag fixar inte hans stil med "ingenmansland" - hoppas du tycker om boken ändå.
  Men 55:- var billigt - bara 5,50/st. Men det är väl ingen bra siffra - du gillar väl jämna?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket fynd!! Sånt där gör verkligen skillnad :) Ha en hel kasse med böcker som bara väntar!

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig dag :) /Desirée My Myself and I

  SvaraRadera
 5. Det är något visst med böcker. Det går inte att komma ifrån... :)

  SvaraRadera
 6. Monika:
  En kasse böcker är verkligen aldrig fel. Det är inte varje dag man lyckas köpa dem så billigt så då får man passa på.

  Ebba:
  Det ska bli spännande att läsa dem alla. Kul att du har närkontakt med en författare då och då :) 55:- är billigt och du har rätt, det känns lite jobbigt ojämnt. Men när det gäller böcker är allt välkommet, även i ojämna tal :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  En hel kasse böcker är helt underbart!

  Desireé:
  Det var en fantastisk dag :)

  Anna:
  Böcker är så härligt, att få träda in i andra liv och upplevelser än sitt eget. Det är magiskt!

  SvaraRadera