.

.

onsdag 18 maj 2011

Milstolpar


Nu flyter det på i ett helt otroligt tempo. Jag har passerat en milstolpe idag. 40 000 ord. 1 877 ord bara idag. Skrivtiden idag blev drygt två timmar. Det börjar faktiskt närma sig en hel roman på riktigt nu. Först tog jag tag i min enorma strykhög ett par timmar, den som vägrar att minska. Det gör jag så gärna om mitt skrivande flyter på den tid jag har tillsammans med mina ord. Jag förstår verkligen inte var alla ord gömmer sig när jag inte skriver. Under de nästan tre åren som jag har skrivit på allvar har jag aldrig satt mig ner och funderat på vad jag ska skriva. Jag sätter mig ner, sätter på mig hörlurarna med musiken och så skriver jag. Jag skriver ända tills min skrivtid är över. Jag älskar det. Än så länge är det en bit kvar men det känns bra så här långt.

Nu har jag dock stött på ett frågetecken inför mitt fortsatta skrivande. Det är en person som har dykt upp i berättelsen som är väldigt viktig. Livet har vänts upp och ner. Sanningar har kommit fram som kan vara mycket svåra att ta till sig. Nu funderar jag på om jag bara ska berätta vad som händer ur min huvudpersons synvinkel eller om jag ska berätta ur bådas. Det vill säga ett kapitel för var och en av dem. Bara under den kritiska tiden när allt det nya ska avhandlas och kommas till rätta med. Någon som har någon åsikt om detta?

Nu ska jag något motvilligt avbryta mitt skrivande för en stunds familjeliv. I morgon fortsätter jag. Det gäller att smida medan järnet är varmt. Jag får fundera lite på hur jag ska göra med mitt dilemma angående en eller två synvinklar under min promenad i morgon.

Bilden är lånad från nätet.

12 kommentarer:

 1. Testa båda och känn efter vilket som är bäst. Sedan får du kanske "kill your darlings". Men är det inte alldeles tydligt vad som blir det bästa så är det nog bättre att lägga lite extra tid och prova sig fram.

  SvaraRadera
 2. Spännande det låter. Så där är det även för mig, orden bara flödar när jag sätter fingrarna till tangenterna.
  Pröva dig fram att skriva vartannat kapitel, eller dela upp kapitlen med en blankrad mellan varje person, så att det verkligen märks att du byter person! Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Låter som om du och Karina har ett väldigt flyt just nu :-D

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 4. oj oj så spännande!
  fortsätt o skriv bara skriv... härligt!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Härligt Anneli! Njut av ditt flow! :) Här har också ett flow infunnit sig och just nu flyter jag fram på vågorna av det och skriver så att det värker i handlederna. Det blir många koppar te just nu. ;)

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Du är fenomenal:-)
  Låter så spännande - en brytpunkt verkar det vara. Håller med föregående talarna - prova dig fram.
  Ibland kan det vara så att man i slutändan ändå tar bort det som känns aktuellt för stunden, men det gör ingenting eftersom det i sinnet för historien vidare och skapar ett flöde. Men sitt inte och tänk på att du kanske kommer och ändra en del senare ... skriv på bara.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Underbart när orden rinner ur en. Ut med allt - gör två versioner och se sedan vilken som känns bäst.

  SvaraRadera
 8. Tror också på att du ska prova dig fram helt enkelt och känna vad som känns bäst. Det märker du när du väl skriver.

  Kram och grattis till ett underbart flöde!

  SvaraRadera
 9. Monika:
  Tack för dina tankar i ämnet! Jag ska fundera vidare lite till så får jag se i morgon vilken väg jag väljer att gå. Är jag då fortfarande osäker så testar jag mig fram.

  Kim:
  Tack för bra tips! Att ha två röster i samma kapitel är en bra idé. Det är spännande! Jag vill bara skriva tills jag har nått slutet.
  Kram!

  Pennelina:
  Ja, Karina och jag verkar ha hittat samma guldådra :)
  Kram!

  Anna:
  Absolut spännande! Jag skriver på :)
  Kram!

  Lotta:
  Jag skriver så att det glöder :) Det verkar som om du också har hittat den stora guldådran. Härligt! Det ska bli otroligt spännande att få läsa det du har skrivit.
  Kram!

  Ebba:
  Tack du är allt för snäll!
  Flödesskrivande tror jag är min styrka. Ett vägval är det definitivt. Jag ska fundera lite till och hoppas att jag hittar rätt väg i morgon. Jag skriver på och det är helt underbart.
  Kramar!

  Annika:
  Det är ett magiskt tillstånd. Två versioner låter som en bra idé. Då kan man välja, och välja om flera gånger.

  SvaraRadera
 10. Nina:
  Tack snälla du! Jag ska fundera tills i morgon och så får jag se hur jag gör.
  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Superspännande! Jag är glad för din skull! Jag tycker också att du ska testa båda. Du kommer säkerligen att känna vilket som är rätt för just din bok och hur du skriver då!

  SvaraRadera
 12. Trillingnöten:
  Tack! Jag har inte bestämt hur jag ska göra ännu. Just nu är det full fart med familjeaktiviteter :)

  SvaraRadera