.

.

tisdag 3 maj 2011

Om att kämpa för sin drömHur mycket är man villig att kämpa för sin dröm. Ganska mycket måste jag säga men jag vet inte om det där skulle fungera i Sverige. Men det kanske det skulle!

I mitt horoskop i City idag, står det:

Du är just nu ambitiös, energisk och inriktad på att ta itu med ett och annat.

Ja, det tycker jag nog stämmer ganska bra :)

Igår lyckades jag skriva igen. Äntligen! 1568 ord blev det på min andra roman. Av någon anledning så skriver jag bäst mellan fyra och sju på eftermiddagen. Det är inte en särskilt praktisk tid för en fyrabarnsmamma. Kanske skriver jag bäst när alla mina barn finns hemma. När jag har dem nära mig. Jag vet bara att det är då jag skriver som mest och har mest inspiration. Det kändes bara helt underbart. Nu är jag igång igen. Det känns bra.

10 kommentarer:

 1. Intressant att du skriver bäst den tiden. Själv har jag märkt att jag skriver bäst på morgonen, direkt efter frukost.

  SvaraRadera
 2. Annelie:
  Det är verkligen ingen ingen optimal tidpunkt när man har familj. Jag har ingen aning om varför det är då jag skriver bäst. Morgonen låter bättre :)

  SvaraRadera
 3. Jag skriver som allra bäst efter lunch, mellan 12-16 ungefär. Inte så optimalt heller eftersom jag måste gå och hämta sonen vid 15.30, och är jag inne i ett skrivflöde, då är det tungt att bryta upp för att gå till dagis.

  Vad härligt att det går bra för dig nu. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Förstår att du känner dig nöjd med så många ord. Det där med skrivtid är underligt. För mig är det oftast så att jag får en kick kl. 00.00 och framåt - snacka om opraktiskt.
  Men om jag redigerar eller bara går igenom det jag skrivit och gör tillägg el.dyl så gör jag det gärna före frukost eftersom jag inte flödesskriver då. Kl är snart 23.50 - så nu ligger jag i startgroparna ...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter härligt! Min bästa tid är på morgonen. Att gå upp tidigt, koka kaffe och sitta och skriva när jag är helt ensam...

  SvaraRadera
 6. Ja, tidigt på morgonen är bästa tiden! Och ditt klipp "snor" jag!

  SvaraRadera
 7. Härligt att höra att du är igång igen! Tusen tack för awarden, Anneli. Jag bloggar alldeles för sällan just nu för att fötjänat den -men blev destu gladare för att du tänkte på mig. Stor tack:)

  SvaraRadera
 8. Härligt Anneli! Och är det vid den tiden du skriver allra bäst så är det ju då du ska skriva. Var och en måste finna det som passar bäst för en själv och det som funkar här och nu.

  Skriv på kära du och njut av känslan oavsett vilken tid på dygnet den dyker upp. :)

  KRAM

  SvaraRadera
 9. Härligt att det flyter på igen...;) Ta vara på din bästa stund på dagen då vid den tiden även om barnen är hemma;) Det är nog meningen att det ska vara så! Hade jag skrivit som du hade det förmodligen varit mitt i natten=)

  Kramar!
  Adela

  SvaraRadera
 10. Nina:
  Det verkar gå bra för oss båda :)

  Det är kul att vi alla har så olika tider då vi skriver som bäst. Tyvärr passar de inte alltid så bra överens med våra övriga liv.
  Kram!

  Ebba:
  Så olika det är. Jag är också en nattmänniska så om jag inte skulle behöva gå upp på morgonen skulle jag också skriva mycket på natten.
  Kram!

  Karina:
  Jag är definitivt ingen morgonmänniska men ibland önskar jag att jag var det. Hemma hos oss är man aldrig ensam :)

  My Myself and I:
  För mig fungerar inte morgonen alls, jag är så morgontrött.
  Klart du ska sno :)

  Sofie:
  Det är härligt att vara igång!
  Klart du skulle ha awarden, du inspirera och lyfter i allt du gör.

  Lotta:
  Jag försöker då och då men det fungerar inte alltid. Det är den tiden då det händer mest i familjen. Ibland är huvudsaken att man hittar någon tid överhuvudtaget :)
  Kramar!

  Adela:
  Jag tror att det är så det är. När barnen är hemma kan jag koppla av och låta kreativiteten flöda fritt. Jag skulle nog också skriva mer på natten om jag inte varit tvugen att gå upp på morgonen. Jag är en riktig nattmänniska.
  Kram!

  SvaraRadera