.

.

lördag 25 januari 2014

Nyckeln till det förflutna

Jag har läst Nyckeln till det förflutna av Anna Keiler.

Boken beskrivs så här:
"Den framgångsrika hoppryttaren Jakob äger en idyllisk hästgård i Dalarna. På ytan verkar hans liv perfekt, men hans före detta flickvän Filippa gör sig påmind hela tiden, och han har svårt att komma över hennes svek.

Jessica har ledsnat på sitt inrutade liv i Stockholm, och när hon av en slump blir erbjuden jobb som hästskötare på Jakobs gård, tackar hon ja utan att blinka, trots att hon egentligen inte är kvalificerad för jobbet.

Jobbet är hårdare än Jessica kunnat föreställa sig. Dessutom tycks det gamla huset ruva på en välbevarad hemlighet. Tillsammans med Jakob börjar Jessica gräva i det förflutna och snart förstår de att anden till en mördad kvinna försöker kontakta Jessica.

När Jessica och Jakob närmar sig både sanningen och varandra, hittas liket av en man i myren bredvid gården, och det idylliska lantlivet tar en oväntad vändning. Vem är den döde mannen? Och varför har han en nyckel som hör till gården?"

Jag gillar berättelser med gamla hus och människor som ruvar på hemligheter. Gillar hur det förflutna vävs ihop med nutid. Älskar när övernaturliga inslag och andeväsen finns med i berättelser och ger en extra dimension till upplevelsen. Här finns alla de rätta ingredienserna. Kärlek, hämnd, hemligheter, svek och hat. Men det är ändå en mysig bok. En mysrysare. En mycket spännande mysrysare.

Boken börjar så här:
"Hon hade en enkel biljett till Göteborg med avresa påföljande dag, och om det hade hjälpt att riva sönder den i småbitar för att slippa resa, så hade hon gjort det."

2 kommentarer:

 1. Tack Anneli, vilken fin recension! Jättekul att du gillar boken! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för en trevlig läsupplevelse.
   Kram!

   Radera