.

.

måndag 1 mars 2010

Längtar


Just idag, just nu, längtar jag intensivt tillbaka till Mallorca. Det har varit grått, kallt och blåsigt här idag. Jag vill bara tillbaka. Blunda och förflytta mig till en behagligare plats. Härliga Mallorca.

Men till skillnad från vad många tror så har jag lärt mig, under året på Mallorca och sedan vi kom hem, att det inte bara är klimatet jag tycker så mycket om där. Det är så mycket mer. Sättet att leva. Avslappnat, lite manana passar mig. Att leva hela året utan att krypa in i idé i flera månader. Jag är mer levande och närvarande där. Människorna där ler mer. Hälsar på varandra mer. Jag känner mig som en spanjor som föddes i fel land. Jag känner mig hemma där och min själ är lycklig där.

3 kommentarer:

 1. Jag fixar inte värmen där nere... Vi var och hälsade på min far när han bodde på Lanzarote, 1990, och det var en pina! Sån värme och så mycket folk... Vi ångrade att vi bokat in två veckor... å vad skönt det var att komma hem igen till 25 grader minus och strålande vintersol :-)

  Men visst kan jag förstå att det finns dem som trivs i det klimatet. Har aldrig varit till Mallorca.

  Kramisar!

  SvaraRadera
 2. Vet hur det är.... bodde utomlands när jag 11-13 år i Asien och skulle helt klart göra om det om hela familjen skulle flytta. Sen gör ju vädret sitt helt klart just för tillfället. Men det brukar vara öppnare människor i vissa länder jämfört mot svenskarna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Pennelina: Men visst är det härligt att man är olika. Annars skulle ju alla bo på samma plats och göra samma saker. Mallorca är väldigt vackert tycker jag och förutom på sommaren är det ganska lagom med folk :)

  Jeanette: Vad spännande med Asien. Fast du bor ju vackert nu också, iallafall den varma årstiden :)

  Kram!

  SvaraRadera