.

.

söndag 21 mars 2010

Karneval


På Mallorca var det karneval hela tiden. Där älskar man att fira saker. De firar allt de kan komma på. Är lediga i tid och otid. Det finns alltid något helgon som måste firas och det finns ju många helgon. Alla högtider är viktiga.

Våra barn tittade storögt de första fyra karnevalerna vi var på, sedan blev de inte lika imponerade längre. Första gången blev de överlyckliga när det var godisregn under karnevalen och det är alltid godisregn på karnevalerna (godis med papper på). Inte var det några godisbitar heller utan verkligen riktigt godisösregn. Barnen gick hem med fickorna fulla av godis. Vi hade godis i flera månader efteråt.

Jag tycker att det är härligt med spanjorernas inställning till att fira saker. Alla saker som man firar gör man med stort allvar och det finns många traditioner som är viktiga för dem. Vardagen i våra liv är ju för de flesta så övervägande och jag tror att vi behöver roliga och festliga avbrott. Jag saknar karnevalerna. Ljuset, glittret, de vackra kläderna. Folkfesten och alla glada människor. En enda liten karneval borde alla städer ha även i svenska städer. Egentligen skulle vi behöva det mer än spanjorerna i vår ganska gråa trista vardag. Mer färg, glitter och fest åt folket.

4 kommentarer:

 1. Ja faktiskt, det är är i det gråa och kalla vi behöver både färgerna och rörelsen. Dags att starta karnevalståg med andra ord.

  SvaraRadera
 2. Tandgnisslur: Ja, hur börjar man tror du?? Ragga lite folk och så på med lite glitter och färg. Sen är man på gång :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit på en karneval, kanske skulle tajma in någon spansk variant någon gång.

  Kram åsa

  SvaraRadera
 4. Åsa: Det låter som en bra idé. Spanien är aldrig fel.

  Kram!

  SvaraRadera