.

.

lördag 27 mars 2010

Regn


I natt regnade det. När jag hörde regnet smattra mot fönsterbläcket så tänkte jag på hur länge sedan det var som jag hörde det ljudet. Normala vintrar regnar det mest hela tiden här i Skåne. I år har det varit för kallt och det har snöat istället. Det var så länge sedan att jag inte ens minns när det regnade sist. Självklart föredrar jag sommarregn före vinterregn av förklarliga skäl men jag går gärna ut i vinterregn också. Med rätt kläder så ger det mig en uppfriskande känsla.

Jag har alltid älskat regn. Jag har ett väldigt levande minne från när jag var fem år. Det ösregnade och jag ville gå ut. Det var sommar så jag fick gå ut i baddräkt. En underbar känsla som jag kan minnas än i dag.

Jag älskar fortfarande att gå i regnet. Det var också vad jag gjorde i dag på förmiddagen när det fortfarande regnade. Jag vet inte riktigt vad det är men jag tycker att det är så härligt att känna regndropparna i mitt ansikte. Det är till och med härligt att bli riktigt genomblöt. Det är något med den naturkraften som tilltalar mig.
(Lånad bild)

7 kommentarer:

 1. Sommarregn kan vara mysigt både att var ute i (bada i sjö tex) och sitta och kura inne i... men piskande höstregn går bort.

  Ha en bra kväll .. :)

  SvaraRadera
 2. Det bästa med regn...det kommer alltid solsken...förr eller senare. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen med dej, nu blev det inget nakenregn för min del idag, tur var väl det, men jag längtar till ett riktigt sommarösregn, de är de bästa, speciellt om jag får bada i Vänerns vågor samtidigt. Det är sommarminnen det för mej.

  SvaraRadera
 4. Precis så tänkte jag igår också, när det kom världens skur. Jag blev riktigt glad över att höra ljudet, har ju inte hört det sedan i höstas! Och dessutom tog det ordentligt på snön... står snart inte ut förrän den är helt borta.
  kram!

  SvaraRadera
 5. Living up North: Välkommen hit! Kul att du tittar in.

  Elvira, Jeanette, Liz och Karina: Det är ju lite olika med vädret runt om i Sverige just nu. En del har fortfarande snö kvar och andra har faktiskt startat upp våren.

  En del gillar regn och andra tycker kanske inte lika mycket om det. Men det är ju det som är det härliga. Att alla är olika och tycker olika :)

  Tandgnisslur: Sommarösregn är underbart och precis som du säger så är det något extra att bada när det regnar. När vattnet är totalt stilla och ljummet och det regnar, då infinner sig en alldeles speciell känsla.

  Kramar till er alla!

  SvaraRadera