.

.

onsdag 17 mars 2010

Vitt

Förr såg tulpaner bara ut på ett sätt. De fanns i ett fåtal färger. Nu finns det hur många sorter och färger som helst. Underbart tycker jag! Jag älskar vita blommor. Vita blommor känns rena och är lätta att vila ögonen på. Vitt är överhuvudtaget en skön färg särskilt när det gäller inredning. Vi har mycket vitt hemma just nu.

När jag tittar på gamla foton så var det mycket färg hemma hos oss. Pasteller på 80-talet. Det känns som om vårt hem var helt rosa då, undrar hur maken kände för det, egentligen. På 90-talet hade vi en 1800-tals lägenhet som var pampig och ståtlig. Högt i tak. Stora salonger. Då gällde stora gamla möbler. Kristallkronor. Kakelugn. Det tycker jag fortfarande är vackert. Nu är vi inne på ren vit stil. Moderna möbler. Omväxling förnöjer. Och för oss har väl stilarna mest ändrats när vi flyttat. Från liten trea till kedjehus till liten gammal vacker lägenhet till stor gammal pampig lägenhet till modern pampig lägenhet i Spanien till stort härligt 20-talshus och där är vi nu.

Män var ju inte intresserade av inredning förr så vi kvinnor kunde gå loss helt i vår egen fantasi. Nu med alla inredningsprogram så har männen också blivit intresserade. Det tycker jag är bra. Det enda som kan vara lite jobbigt med det är att man har olika smak. Det blir lite svårare att få till en stil. Kompromisserna blir många. Men man gör något tillsammans. Oavsett vilken stil man gillar eller vilka färger. Man skapar ett hem som alla kan trivas i. Det tycker jag är härligt.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbart vacker bukett det där var.

    SvaraRadera
  2. Tandgnisslur: Ja, den är härlig. Man blir glad av blommor.
    /Anneli

    SvaraRadera