.

.

onsdag 20 februari 2013

Om att leka med orden

som ett sätt att träna på att skriva. Att leka med berättelser och sätt att skriva dem kan hjälpa till att hitta ett nytt sätt att berätta en historia på. Kanske på ett sätt som man inte alls tänkt sig. Använd tv:n till att göra research och testa att skriva omvänt, annorlunda eller bara lite mer galet. Se en massa spännande, roliga och romantiska filmer. Skriv något helt oväntat. Och tänk inte alls på att det ska bli ett manus som ska skickas till ett förlag, utan lek med berättelserna och hitta nya äventyr i skrivandet. Våga ta ut svängarna.Det är en kul idé som tar bort pressen eftersom man skriver för sitt eget nöjes skull och inte för att skicka till förlag eller för att sälja. Vem vet vad man kan hitta för härliga berättelser i det tillståndet.


Idag har jag inte fått ett enda ord varken läst eller skrivet. Men jag har umgåtts med en god vän som jag inte har träffat på mycket länge. Det var verkligen värt att lämna orden för en stund för att få den tiden tillsammans med henne. Nu film i fåtöljen med familjen! Jag måste göra lite research : )

10 kommentarer:

 1. Hej Anneli!
  Läst dig ett tag (fann dig genom Ann).

  Vi är så olika, men ändå lika i all sin orimlighet. Hur hänger det ihop? Jag vet inte.

  Jag är egentligen inte så mycket för orden, jag uttrycker mig genom bilden. Texten följer bara med...

  Glad ändå att jag läser hos dig, och jag hoppas "dina" förlag kommer att se det också.


  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Vad roligt att se dig här. Att vara olika och lika är väl i högsta grad rimligt och fantastiskt mänskligt. Och spännande eftersom man då har mycket att lära av varandra : )

   Glad att hitta dig och ditt fantastiska uttryck i både bild och text.

   Dina ord värmer enormt mycket och jag hoppas också att något förlag känner att mina ord når fram och berör.

   Radera
 2. Man borde alltid skriva utan den där pressen. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan kännas väldigt befriande. Kram!

   Radera
 3. Jag inspireras oerhört mycket av film och teveserier. Att lyssna på bra dialoger är underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Film och tv-serier är ett väldigt bra ställe att göra research på.

   Radera
 4. Verkar trångt men mysigt. Att hela familjen samlas för film i fåtöljen. ;)

  Typiskt min humor, hoppas att du inte tar illa upp. Men apropå det där att testa att skriva annorlunda så köpte jag faktiskt en bok för ett tag sedan, som egentligen vänder sig till barn och ungdomar som skriver, och i den finns det mycket sådana ideér och övningar som kan vara bra även för vuxna skrivsugna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Småkillarna har små rumpor : ) Jag tänker på det när jag skriver för vi har var sin fåtölj, men man skriver ju oftast att man sitter i soffan och så blir det i fåtöljen. Självklart tar jag inte illa upp : )

   Att skriva annorlunda och leka med ord är kul och inspirerande.

   Radera
 5. Jag inspireras ständigt av filmer jag ser tillsammans med barnen. Det är oftast de filmerna som ger mig idéer. Bland annat Harry Potter och en bok av Brandon Mull som jag läst för min dotter. Båda tlllsammans gav mig mycket bra idéer på hur min trilogi ska sluta.
  Har någon av dina större barn läst Fablehaven av Brandon Mull? Det är en serie på fyra, fem böcker. Rekommenderar dem starkt. Fulla av fantasifulla väsen och magi.

  SvaraRadera
 6. Oavsett vad man skriver så kan man hitta inspiration i alla typer av filmer och böcker. Det finns alltid något som inspirerar och skapar tankar runt skrivandet. Jag ska definitivt söka upp Brandon Mull, bra barn/ungdomsböcker kan man aldrig få för många av.

  SvaraRadera