.

.

torsdag 21 februari 2013

Ännu en redigeringsomgång

är definitivt nödvändig för mitt andra manus. Det är faktiskt en riktigt spännande del av manusarbetet då berättelsen får växa och långsamt bli bättre. Det finns faktiskt författare som tycker att redigeringsfasen är deras favoritdel av skrivandet.Fast jag tycker nog allra mest om att flödesskriva när berättelsen är ny och alla ord vill komma ut på en gång. Det är min favoritdel i skrivandet.


Manusarbetet går men det går långsamt just nu. Sportlovet och tiden med barnen får ta den största platsen just nu. De två äldsta barnen och jag sitter uppe lite för sent på kvällarna och har det riktigt mysigt. Maken och småkillarna lägger sig tidigare. Vi sover länge och har sen frukost. Och så promenerar vi tillsammans varje dag. Hela vårt härliga gäng! Och ändå pågår det saker i huvudet hela tiden som har med skrivandet att göra. Det är simultankapacitet när den är som bäst. Man får det bästa av båda världar.Gårdagens film Hotell Transylvanien måste verkligen rekommenderas. Alla i familjen gillade den väldigt mycket och den var riktigt kul. Vi fick många härliga skratt. Tänker man på manus, som man gärna gör, så var det verkligen en omvänd historia : )

8 kommentarer:

 1. Jag skriver under på det där, redigeringsarbetet är nog min favoritfas i skrivprocessen. Skönt att ni har ett härligt lov, här är det inte förrän nästa vecka, men det påverkar ju inte mig ändå. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande att man har olika favoritfaser i skrivandet. Det är väldigt skönt med lov! Snart kommer vardagen åter : )

   Radera
 2. Låter som du har en skön ledighet! Det där ständiga malandet av skrividéer i bakhuvudet har vi gemensamt. Det är det jag gillar bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett fantastiskt skönt och avkopplande lov! Fast malandet i huvudet får gärna fortsätta : )

   Radera
 3. Vi gillade också Hotell Transylvanien! Och jag gillar också flödesskrivande bäst. När man får en riktigt bra idé, eller får till en vass dialog. Det är grejer det :-) Ha ett fortsatt härligt sportlov! Vi har i Stockholm får lugna oss till nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt rolig film! Flödesskrivandet är ett härligt tillstånd. Vi har det riktigt skönt på vårt lov, nu är det snart dags för ert!

   Radera
 4. Gillar också flödesskrivandet bäst och vissa delar av redigerandet när man på riktigt börjar ha berättelsen gillar jag också. Bara inte första redigeringen, den gillar jag inte, för den är lite pinsam. Tack för filmtipset, ska se ifall resten av familjen kan tänka sig att se den.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar de flesta faserna i skrivandet egentligen, utom när man fastnar för då är det lite tungt : )

  SvaraRadera