.

.

onsdag 27 februari 2013

Den kreativiteten

som jag hade under mitt träningspass i dag är inte att leka med. Jag vet inte vad som hände.


Jag har nu rätt bra koll på tre nya manus, titel på dem och i princip vad de ska handla om. När man har flera manus som man vill skriva är det svårt att välja vilken man ska börja med. Man vill liksom skriva ner dem allihop eftersom man är så nyfiken på hur de ska bli. Men jag tror att jag vet vilket jag kommer att välja och det gör jag för att det är det manus som är mest lättsamt. Det tror jag är vad jag behöver skriva just nu. När jag har redigerat färdigt manus nummer två vill säga.


På tal om att skriva och redigera så såg jag ett mycket intressant klipp om bra och dålig konst. Jag översätter det till alla konstformer och håller med om att man inte alltid vill läsa det som är bäst, eller som de säger i klippet: A diet of masterpieces makes you fat. The virtues of bad art, går ut på att vi precis som i alla andra sammanhang behöver variationen. Ibland vill vi ha ett mästerverk, ibland vill vi ha något som bara underhåller och ibland något däremellan. Precis så som det ser ut när vi väljer vilken film vi vill se på. Om man tänker på det på det sättet, så är det ännu viktigare att det finns alla typer av läsning och det är inte bara bästsäljare och prisvinnare som har en viktig plats bland böckerna. Känns inte det ganska logiskt? Det tycker jag.

8 kommentarer:

 1. Håller med om att man behöver böcker av alla de sorter. När jag var i tonåren hade jag en vän vars mamma var väldigt strikt med att hennes dotter bara fick läsa "riktiga, litterära böcker." Hon var väl rädd att hon skulle få smak för "kommersiell litteratur"... Denna mamma var själv en litterär profil och jag tyckte alltid synd om min kompis som hade travar av böcker som hon "måste" läsa för att göra sin mamma nöjd... Det verkade mer som en livslång läxa snarare än ett nöje, något njutningsfyllt. Hemskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, annars skulle det bli ganska trist. Stackars tjej, det känns som ett säkert sätt att döda läsglädjen på och fullständigt förstöra magin. Trist!

   Radera
 2. Men å, vilken sprudlande fantasi och kreativitet. Underbart. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns fantastiskt! Kram!

   Radera