.

.

onsdag 2 maj 2012

Ännu en

fantastisk dag! Att jobba med manus just nu känns inte helt lätt när det är så sagolikt vackert utomhus.
Fast jag vet ju att jag måste, att jag vill det. Och ändå tillåter jag mig själv att bara njuta av allt det nya underbara en stund. Lite inspiration om skrivande kan jag ändå ta till mig. Jag läser tidningen Skriva ute i solstolen. Inte fel alls. Sedan såg jag på Elisabeth Gilbert som talar på TED talks i går kväll. Det var fantastiskt att lyssna på. Ett nytt sätt att se på skrivandet, om man vill. En förklaring till ordet geni och hur man kan använda ett eget geni till sin fördel. Jag vill inte vara någon lidande författare, jag vill njuta av livet och jag vill skriva. Och det är verkligen en njutning att skriva, det är bara tiden som saknas ibland. Eller det kanske är så att det finns för mycket saker jag vill göra samtidigt. Men jag ska ska låta min njutningsfulla skrivarvärld få ta plats igen, så fort jag har mättat mig en aning med allt som finns utanför mitt hus och mitt i naturen. Sedan ska jag jobba tillsammans med mitt eget geni och försöka fortsätta skapa något riktigt bra. Jag ska inte vara rädd, jag ska bara göra mitt jobb. Olé!

Så här kommer Elisabeth Gilbert med A new way to think about creativity. Jag tycker att det är mycket inspirerande.

16 kommentarer:

 1. Så vackert det är omkring er! Såg det där klippet för ett tag sedan, riktigt inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen ljuvligt just nu! Jag tycker också att det var ett mycket inspirerande klipp.

   Radera
 2. låter som du fått bra inspiration:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra inspiration! : )

   Radera
 3. Inspiration med stora bokstäver!=) Härligt det behöver vi alla! Vilken underbar bild i headern du har, ja våren är helt enkelt fantastisk!! Allt blir så nytt igen;)

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, våren ger oss helt fantastiska foton! Visst är det underbart med inspiration : )
   Kramar!

   Radera
 4. Ja, man måste försöka stanna upp och njuta av allt det här fina som naturen bjuder på nu. Det kan säkert bidra till något i skrivandet det också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker verkligen njuta av den fantastiska tiden som vi lever i just nu. Det kommer med all säkerhet att leda till skrivande i slutänden : )

   Radera
 5. Man måste ju faktiskt komma ut och få lite inspiration för att kunna jobba :)

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart föredrag av E Gilbert. På bara 19 minuter får hon lyckofjärilarna att flyga i magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett fantastiskt inspirerande föredrag. Jag fick också en väldigt speciell känsla i magen av allt det hon sa : )

   Radera